|
Příspěvky uživatele - 174.166
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co je truskavec?, 28.11.2009 To není synonymum, to je druh jednoho z našich planých jahodníků. Slovo truskavec má i další význam, je to také lidový název pro rdesno ptačí. Hanča |  | Dřišťál a rez travní, 27.11.2009 Může mi prosím někdo poradit, který druh dřišťálu je mezihostitelem rzi travní? Nebo napadá všechny druhy? Díky, Hanča |  |
|  | Železniční pražce jako schody, 27.11.2009 Proč by měly vadit? Protože za mokra pěkně kloužou, to by myslím u schodů vadit mohlo. Hanča |  | Bílí červíci, 26.11.2009 Nejspíš chvostoskoci, ti kytkám neškodí.A mají rádi vlhko. Ale taky nezpůsobují lepkavé kapičky, opravdu na kytce nic není? Lepkavé kapičky bývají znakem napadení puklicemi, a to by bylo mnohem horší. Hanča |  | Plevel, 21.11.2009 A pokud pod mulč dáte kartony z krabic, kopřiva nemá šanci. Hanča |  | Černá jeřabina, 19.11.2009 Můžete napsat recept na tu višňovou? Naložené v rumu už se nám nějak přejedly... Hanča |  | Topolovka, 19.11.2009 Také jsem letos měla rez (loni vůbec). Po letošní sněhové nadílce všechny listy opadaly samy, od té doby vyrostlo několik nových a ty už rez nemají, vyrostla dokonce i nová poupata. Tak to nebudu řešit a uvidím zjara. Hanča |  | Černá jeřabina, 18.11.2009 No tak nejspíš proto, že když na šťávu zpracuju meduňku, bezové květy, maliny a aronii, už se bez rybízu klidně obejdu (navíc třepat netřeba, ani u jedné z nich). A že by se mi nějaká šťáva zkazila, to nepamatuju. Ale třeba ten rybíz zas někdy... celý příspěvek > |  | Odstranění rozchodníku, 17.11.2009 Přikrýt mulčem, bez světla zahyne docela rychle. Hanča |  | Znáte Makovky? Existují ještě?, 15.11.2009 Jsou, nebo možná už jen byly, to hrušky, které dozrávaly, když se sklízely makovice, proto ten název. Rostly na Vysočině. Moje maminka na ně vzpomíná z dob svého mládí. Plody byly drobnější, žluté, sladké, ale hlavní použití hrušek bylo na... celý příspěvek > |  |
|  | Neznámé rostlinky, 13.11.2009 Je to Bryophyllum tubiflorum, někdy se používá i název Kalanchoe tubiflora. Pěstuje se snadno, plné slunce a nepřelít, pak vydrží vše. Hanča |  | Jedlý les, 13.11.2009 Vlastní zkušenost nemám, něco jako jedlý les se teprve snažím stvořit ze staré zahrady. Hanča |  | Chci se napást na zahradě, 8.11.2009 Procházím se listopadovou zahrádkou a říkám si, že je škoda, že teď už není opravdu co zobat. Četla jsem o mišpulích, ale nikdy jsem je nejedla, nerada bych sázela něco, co mi pak nebude chutnat. Nevíte někdo, kde by se daly ochutnat? Prodávají se... celý příspěvek > |  | Sušení kořenové zeleniny, 4.11.2009 Touhle dobou suším všechno přímo na radiátoru, na pečicím papíře. Hanča |  | Ke staré chalupě pod okna, 27.10.2009 To jsem nikdy neslyšela, že se z aronie dá dělat i želé. Můžu poprosit o recept? Hanča |  |
 |
|
|
|