|
Příspěvky uživatele - 94.12
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jablečný burčák, 4.12.2008 Asi trochu záleží na tom, z jakých jablek je mošt připraven. Receptury na kvasinkách píší, že na 10 litrů jablečného vína se použije 8 litrů moštu, 1,25 kg cukru (nebo 1,75, teď nevím) a zbytek do 10 litrů vody. Voda se přidává proto, aby se... celý příspěvek > |  | Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 4.12.2008 Ač nerad, mýlíte se . Pruban je ze 100% bavlny: Viz zde:
http://cz.hartmann.info/CZ/78642.htm |  |
|  | Jablečný burčák, 4.12.2008 Demižon by měl být uzavřen kvasnou zátkou. Jakmile přestane ucházet plyn, víno by se mělo vyčistit - zbylé kvasinky a zákal sedne ke dnu. Proveďte druhé stočení, tentokrát můžete již do lahví.
Tři kg cukru ve 25 litrech, pokud byl mošt... celý příspěvek > |  | Roubováni švestek, 2.12.2008 Myslím, že tyto teploty ke stratifikaci bohatě dostačují. Jsou krajiny, kde v zimě teploty vydrží dost vysoko nad nulou a peckoviny vyklíčí taky |  | moruše trochu jinak, 2.12.2008 Když jsem moruše chutnal, připadly mi nápadně sladké. Nezkoušel někdo toto ovoce kvasit a pálit? Jsou nadšenci, kteří pálí i maliny či rybíz, tak proč ne moruše? |  | Otazka pro pana Ivana, 2.12.2008 Ten hadr je dobrý nejspíš proto, že voda po něm vzlíná. Ale jestli to opravdu pomůže, nevím. |  | Dvouletý kvas, 2.12.2008 De právě vo ty balasty z rafinace.
Ostatně, stačí si to vyzkoušet. Zkuste se opít značkovou slivovicí Jelínek (nebo poctivě vypálenou z ovoce) a potom chalupářskou slivovicí v ceně tuzemáku (nebo od pěstitele, který kvas řádně vyfutroval... celý příspěvek > |  | Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 2.12.2008 Když už jsme u té fyzikální teorie, Alí, myslím, že tam máte drobné chybičky - nebo se mýlím já, nejsem chemik.
1. Semipermeabilní memrána jako celofán je prostupná naopak než píšete, tedy pro vodu. Ionty neprocházejí. Proto taky cukrový... celý příspěvek > |  | Zděná udírna - jak provozovat, 2.12.2008 Na přikládání asi sloužila ta dvířka.
Teď vidím, že jsem přehodil slova kouř a rošt. |  | Zděná udírna - jak provozovat, 2.12.2008 Ty eLka asi sloužily k položení roštu či drátěné sítě, která brání, aby maso při manipulaci nebo proříznutí háku nespadlo do ohně či na zem. Párkrát se mi to vyplatilo. Pro odkap mastnoty možná taky - lavóry s vodou. Ale nevím, jestli se to ve... celý příspěvek > |  |
|  | Jasan Hliva ustricna, 2.12.2008 Jestli poroste hlíva, to nevím. Z mého jasanového pařezu ale rostl nový jasan. |  | Otazka pro pana Ivana, 2.12.2008 Pamatuji, že staří zemědělci radili do sudu s vodou vložit kůl, aby led neroztrhl sud. Na můj dotaz, k čemu to je, říkali, že led "vyšplhá" po kůlu (?) Fyzikálně si to vysvětlit nedovedu, ale mnozí to dělají stále. Možná na tom něco... celý příspěvek > |  | Domácí klobásy, 2.12.2008 Myslím, že univerzální návod na optimální uzení klobás neexistuje. Jednak má kažřdý jinou udírnu (teplý, studený kouř, ohniště pod i mimo, aj), každý dělá jinak klobásy (nakládání, lákování solení dopředu nebo těsně před), z jiného masa - druh,... celý příspěvek > |  | vlašťovičník - bradavice, 1.12.2008 Ono s tou vodičkou je to jednoduché - ale jen někdy.
Podobně jako Modafen - chřipka z těla ven! A dalo by se říci, že je po problémech s chřipkami. Jenže - není. |  | Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 1.12.2008 Pokud se Vám to osvědčilo, je dobré u toho zůstat. Já maso z láku neoplachuju - až tou horkou vodou, do níž je vhodím, aby se prohřálo. Samozřejmě nezahřívám ve studené. Před zahřátím vložím kusy masa do trubkového obinadla zn. Pruban. Hák se... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|