|
Rýč Fiskars, 27.2.2009 Rýč za 1000 Kč a to ryje sám? Ne nebojte se nevysmívám se. Mám taky některé nářadí této firmy. Nejvíc se mi osvědčila výsuvná pilka s ostřím jako břitva a dlouhé nůžky - housenice. U těch nůžek mi jen vadí, že přes naklápěcí hlavu není dobře vidět na... celý příspěvek > |
 |
Jovan, 27.2.2009 Deset kilo česneku je tedy pořádná porce a pěkné peníze. My ho taky sázíme asi tolik. Když už jste česnek nakoupil, neváhejte a jak budete moct zasázejte ho. Někdo moří, někdo ne. Já bych pro jistotu mořil. Je velice nebezpečné přinést si se sadbou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Množení jabloní větvemi?, 26.2.2009 Jabloň běžně nezakoření a pokoušet se o to nemá smysl. Asi v polovině minulého století byl znám pan Brabec, CsC. myslím z Holovous, který šlechtil t.zv. samokořenící jabloně. Jejich kmínky a větvičky měly na sobě takové jako shluky bradavic z nichž... celý příspěvek > |
 |
Ontario, 22.2.2009 Paní, která má dvě Ontaria zkuste jedno přeroubovat. Doporučil bych Wagenerovo, které je příbuzné, ale sladší, nebo z moderních rezistentních Karmínu. Velice plodná, červená až rudá, nestrupatí a chutí je lepší, než Ontario i Idared i když... celý příspěvek > |
 |
Hruška Křivice, 22.2.2009 Má někdo zkušenosti s touto odrůdou? |
 |
Nashi, Hosui, Kumoi, 22.2.2009 Mám stromek odrůdy Shinko. Zdá se mi ale, že stromky různých jmen plodí všechny stejné ovoce. Co se Shinka týče, každý rok pravidelně kvete. Zdá se, že je odolná mrazu. Plodí bohatě - musím protrhávat. Předloni visely plody na stromku do půl.... celý příspěvek > |
 |
kácení ovocných alejí, 21.2.2009 Pro pana Ing.Ferdu Mravence. Nebojte se vím jak se pozná počátek chřadnutí stromu i bez Presslerova vrtáku. Ten strom ve Zlíně nebyl v parku, ale v chodníku u autobusové zastávky a v místě vývratu zbyla ztrouchnivělá drť. Ten už dávno nebyl v koruně... celý příspěvek > |
 |
kácení ovocných alejí, 20.2.2009 Diskuze je zbytečná. Vy asi nevíte, že "komu dal pámbu ouřad, tomu dal taky rozum a ten ouřad, aby vykazoval nějakou činnost, musí si zdroj najít. Tentokrát se budou likvidivat všechny vzrostlé stromy, aby na někoho nepadla větev. Že to dosud bylo... celý příspěvek > |
 |
čím pohnojit mrkev a petržel?, 20.2.2009 Pro kvalitní kořeny mrkve je zásadou hluboko zpracovaná půda. Vysévám co nejdříve. Pro letošní vegetační období jsem sel kadeřavou petržel o Mikuláši. Kořenovou a mrkev jsem nestihl. Další důležitou zásadou je důsledné jednocení alespoň na 5cm.... celý příspěvek > |
 |
Podzimní výsev mrkve, 19.2.2009 Přímo hrůbky na něž bych sel mrkev nedělám. Ve velkovýrobě jsou hrůbky podmínkou dlouhých válcovitých kořenů. Pro tvorbu pěkných kořenů potřebuje mrkev hluboko zpracovanou půdu. V mělké půdě, kde kořen narazí na ulehlou spodinu se kořeny... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mars, 16.2.2009 První vegetační období po vysazení u země naroubovaných semenáčů vyrostly asi metrové špičáky. Ve druhém vegetačním období nasadili někteří jedinci plody. Po přesazení na stanoviště a založení korunky druhý rok plodí. Zkušenost mám se semenáčem, na... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň v biozahradě, 16.2.2009 Paní Zdeno B. vidíte co jste způsobila, ale myslím, že vám nikdo neodpověděl na požadavek doporučené odrůdy. Amsdenovu pěstuji už třetí generaci. Nenechte se zarazit hodnocením bělomasá, těžko odlučitelná od pecky. Není zcela odolná kadeřavosti. Jen... celý příspěvek > |
 |
Zlatohlávek zlatý, 16.2.2009 Rád bych se přiklonil k panu Stanislawovi. Do určité doby jsem zlatohlávka obdivoval. Dokonce byl kdysi vyhlášen broukem roku. Je to s ním asi tak, jako s ostatními škůdci. Líbí se mi do té doby, než se příliš rozmnoží a začnou páchat nadměrné škody.... celý příspěvek > |
 |
Jabloňové jmelí, 15.2.2009 Musím se přiznat, že jsem nedočetl všechny příspěvky a s tím, jaké mám zkušenosti se jmelím v lese, jímá mně hrůza, že by se mi to rozšířilo v zahradě. Znám porosty borového lesa zcela zničené jmelím. Sedmdesátileté borovice v jejichž koruně se... celý příspěvek > |
 |
Pomoc s určením odrůdy, 14.2.2009 Taky bych vsadil na Idared. |
 |