Příspěvky uživatele - 94.12

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jablečný burčák, 4.12.2008
Asi trochu záleží na tom, z jakých jablek je mošt připraven. Receptury na kvasinkách píší, že na 10 litrů jablečného vína se použije 8 litrů moštu, 1,25 kg cukru (nebo 1,75, teď nevím) a zbytek do 10 litrů vody. Voda se přidává proto, aby se... celý příspěvek >
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 4.12.2008
Ač nerad, mýlíte se . Pruban je ze 100% bavlny:  Viz zde: http://cz.hartmann.info/CZ/78642.htm
Jablečný burčák, 4.12.2008
Demižon by měl být uzavřen kvasnou zátkou. Jakmile přestane ucházet plyn, víno by se mělo vyčistit - zbylé kvasinky a zákal sedne ke dnu. Proveďte druhé stočení, tentokrát můžete již do lahví.    Tři kg cukru ve 25 litrech, pokud byl mošt... celý příspěvek >
Roubováni švestek, 2.12.2008
Myslím, že tyto teploty ke stratifikaci bohatě dostačují. Jsou krajiny, kde v zimě teploty vydrží dost vysoko nad nulou a peckoviny vyklíčí taky
moruše trochu jinak, 2.12.2008
Když jsem moruše chutnal, připadly mi nápadně sladké. Nezkoušel někdo toto ovoce kvasit a pálit? Jsou nadšenci, kteří pálí i maliny či rybíz, tak proč ne moruše?
Otazka pro pana Ivana, 2.12.2008
Ten hadr je dobrý nejspíš proto, že voda po něm vzlíná. Ale jestli to opravdu pomůže, nevím.
Dvouletý kvas, 2.12.2008
De právě vo ty balasty z rafinace. Ostatně,  stačí si to vyzkoušet. Zkuste se opít značkovou slivovicí Jelínek  (nebo poctivě vypálenou z ovoce) a potom chalupářskou slivovicí v ceně tuzemáku (nebo od pěstitele, který kvas řádně vyfutroval... celý příspěvek >
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 2.12.2008
Když už jsme u té fyzikální teorie, Alí, myslím, že tam máte drobné chybičky - nebo se mýlím já, nejsem chemik.  1. Semipermeabilní memrána jako celofán je prostupná naopak než píšete, tedy pro vodu. Ionty neprocházejí. Proto taky cukrový... celý příspěvek >
Zděná udírna - jak provozovat, 2.12.2008
Na přikládání asi sloužila ta dvířka.  Teď vidím, že jsem přehodil slova kouř a rošt. 
Zděná udírna - jak provozovat, 2.12.2008
Ty eLka asi sloužily k položení roštu či drátěné sítě, která brání, aby maso při manipulaci nebo proříznutí háku nespadlo do ohně či na zem. Párkrát se mi to vyplatilo. Pro odkap mastnoty možná taky - lavóry s vodou. Ale nevím, jestli se to ve... celý příspěvek >
Jasan Hliva ustricna, 2.12.2008
Jestli poroste hlíva, to nevím. Z mého jasanového pařezu ale rostl nový jasan.
Otazka pro pana Ivana, 2.12.2008
Pamatuji, že staří zemědělci radili do sudu s vodou vložit kůl, aby led neroztrhl sud. Na můj dotaz, k čemu to je, říkali, že led "vyšplhá" po kůlu (?) Fyzikálně si to vysvětlit nedovedu, ale mnozí to dělají stále. Možná na tom něco... celý příspěvek >
Domácí klobásy, 2.12.2008
Myslím, že univerzální návod na optimální uzení klobás neexistuje. Jednak má kažřdý jinou udírnu (teplý, studený kouř, ohniště pod i mimo, aj), každý dělá jinak klobásy (nakládání, lákování solení dopředu nebo těsně před), z jiného masa - druh,... celý příspěvek >
vlašťovičník - bradavice, 1.12.2008
Ono s tou vodičkou je to jednoduché - ale jen někdy.  Podobně jako Modafen - chřipka z těla ven! A dalo by se říci, že je po problémech s chřipkami. Jenže - není.
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 1.12.2008
Pokud se Vám to osvědčilo, je dobré u toho zůstat. Já maso z láku neoplachuju - až tou horkou vodou, do níž je vhodím, aby se prohřálo. Samozřejmě nezahřívám ve studené. Před zahřátím vložím kusy masa do trubkového obinadla zn. Pruban. Hák se... celý příspěvek >
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika