Tak vaše starosti bych bral, mám přesně opačný problém. Snažím se břečťan co nejvíce namnožit a hnojím ho, aby se rozrostl. Jinak metoda best of je: uřezat pár šlahounů a natíraz je roundupem. Nemá to chybu
Tak vaše starosti bych bral, mám přesně opačný problém. Snažím se břečťan co nejvíce namnožit a hnojím ho, aby se rozrostl. Jinak metoda best of je: uřezat pár šlahounů a natíraz je roundupem. Nemá to chybu
Dostat břečťan z omítky? Jednině i s tou omítkou, asi jsem vás moc nepotěšil, ale nezkoušejte ani fintu, že když břečťan uschne, že povolí, nefunguje to, drží tam stejně. Tady je těžká rada.
Jo tak to už sme taky zjistili na víc mi bylo zděleno, že tam není ani omítka, ale je to beton což by muselo jít zřejmě i s celou stěnou a to by zřejmě neprošlo. No nic byl tu ještě návrh opálit to, ale to bude zřejmě krají možnost.
Měl bych tady ještě jeden návrh jak se toho břečťanu resp. zbylých kořínků, alespoň trochu zbavit. Jedná se o mechanickou likvidaci a ne zrovna šetrná k fasádě - zkuste ocelovým kartáčem odrhnout ty zbytky, mělo by to pomoci, jak účinně, to bohužel nevím sám jsem to nezkoušel, ale nabízí se to jako možnost. my jsme likvidovali břečťan který porůstal sousední zeď, která hraničila s naším pozemkem a vzhledem k tomu, že sousedé dělali stavební úpravy, břečťan musel pryč a dostat ze zdi asi 25 letý břečťan - žádný med.