jakou zeminu?

host - 38.139 (?)
4.6.2007 12:18

dobry den prajem,

dovolim si reagovat na vas dotaz, mali sme podobny problem s nevyuzitym miestom pri dome - chalupe. Suhlasim plne s panom Vyslouzilom, do skary - pokial je v omietke, by som ziadne dreviny nesadila, brectan moze dokonca sam poskodit murivo ....v prvom rade by som asi pouzila Roundup na prhlavu (koprivy) aby som ich nemusela stale vytrhavat a za nejakych 6 tyzdnov mozete zasadit peknu travu, alebo nejake trvalky (neviem si presne predstavit ako ta skvira vyzera) Alebo postavit na to miesto nadobu trebars s drevinou  a zakryt to miesto)? My sme to vyriesili rekonstrukciou chalupy a az ked bola opravena sme nasadili brectan - vyzera to teraz pekne:-) kamila

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 221.154 (?), 4.6.2007 10:17, zobrazeno: 5787x
Dobrý den rád bych si dal na zeď  břečtan. Hned na zeď navazuje chodníček ale mezi zdi a chodnikem je malá škvíra(už časem - barák je už nějakých 80 let starý) tak zde roste pár kopřiv které musím vytrhávat. Může břečtan růst třeba z nějakého květináče? Nevím jestli by se mu v té škvíře dařilo. díky všem! Radek

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319), 4.6.2007 11:35
Do škvíry u domu bych nesázel nic a dřevinu už vůbec ne. Neprospělo by to rostlině, chodníku, ani základům. Květináč - proč ne?

host - 38.139 (?), 4.6.2007 12:18

dobry den prajem,

dovolim si reagovat na vas dotaz, mali sme podobny problem s nevyuzitym miestom pri dome - chalupe. Suhlasim plne s panom Vyslouzilom, do skary - pokial je v omietke, by som ziadne dreviny nesadila, brectan moze dokonca sam poskodit murivo ....v prvom rade by som asi pouzila Roundup na prhlavu (koprivy) aby som ich nemusela stale vytrhavat a za nejakych 6 tyzdnov mozete zasadit peknu travu, alebo nejake trvalky (neviem si presne predstavit ako ta skvira vyzera) Alebo postavit na to miesto nadobu trebars s drevinou  a zakryt to miesto)? My sme to vyriesili rekonstrukciou chalupy a az ked bola opravena sme nasadili brectan - vyzera to teraz pekne:-) kamila

host - 38.139 (?), 4.6.2007 14:15

este som nasla - ak by ta skvira bola medzi domom a chodnickom, dalo by sa vysekat z chodnicku taky polobluk a do neho nieco zasadit. Skuste sa pozriet na http://www.fassadengruen.de/uw/kletterpflanzen/uw/kletterhortensie/kletterhortensie.htm

su tam podobnym sposobom zasadene popinave hortenzie, aj ked ja osobne by som asi zvolila nejaku mensiu rastlinu:-) na tejto stranke su ale v podstate vsetky popinavky, pokial chcete stenu domu zazelenit. pekny den

host - 221.154 (?), 5.6.2007 8:45
A jak musí být ten květináč velky, aby mohl brectan pohodlne rust?

host - 184.102 (?), 10.6.2007 9:28
Prosim chtel bych se zeptat jesli by se dal pouzit nejaky kvetinac? A popripade jak velky? Aby koreny stacily
Dikas Radek

host - 22.254 (?), 10.6.2007 14:19

kvetinac podla velkosti rastliny, tj. cim vacsia rastlina - velkost v dospelosti, nie pri nakupe - tym potrebuje vacsi kvetinac. A plati to aj naopak - cim vacsi kvetinac date, tym vacsia(vyssia) rastlina vam vyrastie. Vo vseobecnosti by mala byt nadoba aspon 40 cm v priemere a 40-50 cm vysoká. Pokial sa rozhodnete pre plamienok, mala by byt nadoba cim vyssia, lebo plamienky sa sadia hlboko a maju dlhe korene.  

Ak bude kvetinac pod strechou, musite dodatocne polievat. Zaroven je nutna ochrana na zimu, + kvetinac mrazuvzdorny.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz