Co k 3 m vysoké kamenné zdi?

host - 8.67 (?)
19.8.2007 17:17
Určitě bych dala popínavku - břečťan, přísavník,... a kousek před jak je v příspěvku předemnou, třeba rododendron, azalka nebo nějaký kvetoucí keř.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Pavlína K. - (29), 15.8.2007 13:21, zobrazeno: 6175x
Dobrý den, prosím o radu, co použít ke kamenné zdi, která je cca 3 m vysoká. Sousedíme zadní častí zahrady se hřbitovem a na zeď se díváme přímo z terasy, takže ideální by bylo něco neopadavého (ale není podmínkou), kvetoucího (není podmínkou), rychlerostoucího a hlavně odolného, protože bydlíme v 600 m.n.m, v zimě je tu hodně sněhu a sychravo. V místě je bloudivý stín, půda s příměsí perku a u zdi není žádná opora pro budoucí popínavky, ale to se dá zajistit. Tak nevím, jestli břečťan, přísavník, zde zmiňovaný popínavý brslen...nebo něco úplně jiného? Poraďte prosím,jsem úplný laik. Děkuji. Ještě mě napadlo před zeď zasadit rododendron, který by byl v dospělosti mohutný (máme před zdí dost místa), kvetl a byl neopadavý, ale nechce se mi čekat několik let (desetiletí), než se rozroste do požadovaného objemu.

host - 215.8 (?), 15.8.2007 14:36
Nejlepší by bylo poohlédnout se po okolí, co se tam daří. Myslím, že břečťan by to vydržet měl. A když máte dost místa, můžete ty rododendrony, nebo třeba pnoucí růže nebo cokoli jiného kvetoucího vysadit před něj, aby to nebyla tak smutná tmavá plocha.

host - 8.67 (?), 19.8.2007 17:17
Určitě bych dala popínavku - břečťan, přísavník,... a kousek před jak je v příspěvku předemnou, třeba rododendron, azalka nebo nějaký kvetoucí keř.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Pila8.7.2025
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz