Zděděná šeflera - copak s ní?

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?)
18.5.2013 18:51

Podle všeho byla ponechána nehnojená, nerosená, nezazimovaná v tomto květináči svému osudu 8 let, zalévána pouze když si majitel vzpomněl...si myslím, že jste pěkná trubka. Proč tak hnusně popisujete péči o celkem dobře prosperující rostlinu? Houby tomu rozumíte, tak nepomlouvejte.

Jestli se vám nelíbí tvar, tak si ji libovolně přistřihněte do libovolného tvaru. Ševlara je takový plevel, co zas obrazí.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Ájuš - (3) - 246.26 (?), 18.5.2013 17:49, zobrazeno: 4444x

Pěkný den všem :) Minulý týden jsem zdědila několik květin, mj. i tuto šefleru.. Podle všeho byla ponechána nehnojená, nerosená, nezazimovaná v tomto květináči svému osudu 8 let, zalévána pouze když si majitel vzpomněl. Jedna část je vzpřímená díky násadě od koštěte, vpravo dorůstá směrem ke světlu. Moc vás prosím o radu co bych pro tuto rostlinu mohla udělat.. (dosud jsem měla pouze několik nenáročných květin, proto bych potřebovala radu např. co se týče řízkování atd.. vyloženě polopatě jako pro laika). Předem moc děkuji :) :) :)

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 18.5.2013 18:51

Podle všeho byla ponechána nehnojená, nerosená, nezazimovaná v tomto květináči svému osudu 8 let, zalévána pouze když si majitel vzpomněl...si myslím, že jste pěkná trubka. Proč tak hnusně popisujete péči o celkem dobře prosperující rostlinu? Houby tomu rozumíte, tak nepomlouvejte.

Jestli se vám nelíbí tvar, tak si ji libovolně přistřihněte do libovolného tvaru. Ševlara je takový plevel, co zas obrazí.

Reniii - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (621) - 146.37 (?), 18.5.2013 19:38

Šeflery se nebojte je to opravdu jak plevel, loni jsem "fikla" koště co mělo cca 2metry, nechala jsem 70cm a krásně obrazila. Dnes si říkám že jsem jí měla vzít i víc smiley

Ájuš - (3) - 246.26 (?), 18.5.2013 19:58

Paní Renato moc děkuji za radu, určitě to vyzkouším :) Mějte se hezky! 

Ájuš - (3) - 246.26 (?), 18.5.2013 19:57

Děkuji Vám za komentář i za názor. Můj popis nebyl myšlen jako pomluva na předchozího majitele, ale jako podrobnější popis jakou péči měla rostlina doposud a přesto vypadá takto zdravě.. Nemyslím si, že by se jí nevedlo dobře, přesto jsem se raději zeptala, čím bych ji mohla prospět.. Za radu děkuji a přeji hezký den. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pila solo 63419.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?15.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?14.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz