Umírající lopatkovec

host - 63.6 (?)
4.11.2011 10:28

Lopatkovec je bahenní rostlina. Já bych ho taky vyndala z květináče, otřepala všechnu hlínu, důkladně propláchla, odstranila všechno špatné z rostliny a potom ji zkusila umístit ve sklenici s čistou vodou. Lopatkovec se velmi snadno pěstuje v hydroponii, takže pokud se rostlina vzpamatuje, můžete ji buď vsadit do keramzitu(hydroponické pěstování) nebo zpět do substrátu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 61.169 (?), 3.11.2011 10:34, zobrazeno: 23813x

Dobrý den, ráda bych vás poprosila o radu. Dostala jsem Lopatkovec (spathiphyllum) asi před půl rokem. Zalévala jsem ho 1-2x týdně a přebytečnou vodu z misky vždy vylila, aby ve vodě nestál. Navíc jsem ho postřikovala na listy rozprašovačem. Stalo se sem tam, že seschnul list, ten jsem ustřihla, ale nyní mi během 2-3 týdnů odešel (viz foto) a t aniž by se moje péče nějak výrazně změnila. Prosím o radu - myslíte, že květinu pujde ještě zachránit? (současně mám na dracéně bílé chomáčky - údajně červci, kterých se snažím zbavit, je možné že by toto spolu souvicelo?)

(ještě bych podotkla že i přes svěšeně listy je zálivka dostatečná)

Umírající lopatkovec
Umírající lopatkovec

host - 54.27 (?), 3.11.2011 11:21

Připadá mi jako docela přelitý. Taky se mi to stalo kdysi na podzim (a nejen u něj) - než jsem si uvědomila, že se změnou teploty a blíže k zimě kytky potřebují jinak zalívat (podstatně méně). Zkuste vyjmout z květináče, obrat případné špatné kořeny, znovu zasadit. Přeji ať se podaří zachránit.  Elena

host - 63.6 (?), 4.11.2011 10:28

Lopatkovec je bahenní rostlina. Já bych ho taky vyndala z květináče, otřepala všechnu hlínu, důkladně propláchla, odstranila všechno špatné z rostliny a potom ji zkusila umístit ve sklenici s čistou vodou. Lopatkovec se velmi snadno pěstuje v hydroponii, takže pokud se rostlina vzpamatuje, můžete ji buď vsadit do keramzitu(hydroponické pěstování) nebo zpět do substrátu.

host - 246.105 (?), 11.4.2013 12:43

Náhodný kolemjdoucí...  Jen otázka :  Když je Lopatkovec bahenní rostlina vhodná na hydroponii jak se stane že je přelitý? Děkuji  

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz