Umírající lopatkovec

host - 54.27 (?)
3.11.2011 11:21

Připadá mi jako docela přelitý. Taky se mi to stalo kdysi na podzim (a nejen u něj) - než jsem si uvědomila, že se změnou teploty a blíže k zimě kytky potřebují jinak zalívat (podstatně méně). Zkuste vyjmout z květináče, obrat případné špatné kořeny, znovu zasadit. Přeji ať se podaří zachránit.  Elena

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 61.169 (?), 3.11.2011 10:34, zobrazeno: 23848x

Dobrý den, ráda bych vás poprosila o radu. Dostala jsem Lopatkovec (spathiphyllum) asi před půl rokem. Zalévala jsem ho 1-2x týdně a přebytečnou vodu z misky vždy vylila, aby ve vodě nestál. Navíc jsem ho postřikovala na listy rozprašovačem. Stalo se sem tam, že seschnul list, ten jsem ustřihla, ale nyní mi během 2-3 týdnů odešel (viz foto) a t aniž by se moje péče nějak výrazně změnila. Prosím o radu - myslíte, že květinu pujde ještě zachránit? (současně mám na dracéně bílé chomáčky - údajně červci, kterých se snažím zbavit, je možné že by toto spolu souvicelo?)

(ještě bych podotkla že i přes svěšeně listy je zálivka dostatečná)

Umírající lopatkovec
Umírající lopatkovec

host - 54.27 (?), 3.11.2011 11:21

Připadá mi jako docela přelitý. Taky se mi to stalo kdysi na podzim (a nejen u něj) - než jsem si uvědomila, že se změnou teploty a blíže k zimě kytky potřebují jinak zalívat (podstatně méně). Zkuste vyjmout z květináče, obrat případné špatné kořeny, znovu zasadit. Přeji ať se podaří zachránit.  Elena

host - 63.6 (?), 4.11.2011 10:28

Lopatkovec je bahenní rostlina. Já bych ho taky vyndala z květináče, otřepala všechnu hlínu, důkladně propláchla, odstranila všechno špatné z rostliny a potom ji zkusila umístit ve sklenici s čistou vodou. Lopatkovec se velmi snadno pěstuje v hydroponii, takže pokud se rostlina vzpamatuje, můžete ji buď vsadit do keramzitu(hydroponické pěstování) nebo zpět do substrátu.

host - 246.105 (?), 11.4.2013 12:43

Náhodný kolemjdoucí...  Jen otázka :  Když je Lopatkovec bahenní rostlina vhodná na hydroponii jak se stane že je přelitý? Děkuji  

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz