Růže v bytě

Bláža - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (171) - 14.13 (?)
14.2.2013 15:46

Je zřejmé, že má svilušku, zkuste ji něčím postříkat, nemyslím ale že to pomůže, zvlášť v bytě jsou strašně odolné. Nejvíce se mi osvědčilo napadenou rostlinu na pár dní potopit vzhůru nohama do kýble s vodou (jen zelenou část) a kýbl zakrýt igelitem aby se vytvořila co největší vlhkost. Po pár dnech nechat oschnout a třeba ještě zkust postříkat, u některých kytek stačí jen ten kýbl, u růže pochybuji. Také myslím, že ji v takovém boji budou vysilovat ty květy. No a hlavně si myslím, že se růže v bytě pěstují sakra blbě!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Fernetboy - (5) - 18.36 (?), 14.2.2013 13:14, zobrazeno: 2031x

Ahoj všichni, poraďtě, prosím, co s touto růží, kterou jsem dostal před týdnem a hned v následujících dnech ji začaly vadnout květy a teď schnou a upadávají celé větvičky.

Našel jsem na ní jakoby náznak pavučinky, jsou v tom tedy škůdci?

Jak moc zalévat, čím postříkat, zastříhnout? Dala by se na jaře vysadit ven? Nikdy jsem neviděl úspěšně pěstované růže v bytě, tak jsem zmaten :-)

Díky za rady

růže
růže

Bláža - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (171) - 14.13 (?), 14.2.2013 15:46

Je zřejmé, že má svilušku, zkuste ji něčím postříkat, nemyslím ale že to pomůže, zvlášť v bytě jsou strašně odolné. Nejvíce se mi osvědčilo napadenou rostlinu na pár dní potopit vzhůru nohama do kýble s vodou (jen zelenou část) a kýbl zakrýt igelitem aby se vytvořila co největší vlhkost. Po pár dnech nechat oschnout a třeba ještě zkust postříkat, u některých kytek stačí jen ten kýbl, u růže pochybuji. Také myslím, že ji v takovém boji budou vysilovat ty květy. No a hlavně si myslím, že se růže v bytě pěstují sakra blbě!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz