Jen drobné upřesnění: S největší pravděpodobností jde o druh Selaginella apoda. Patří mezi plavuně (nikoliv kapradiny). Hlavní podmínkou úspěšného pěstování je vysoká vzdušná vlhkost, proto vyžaduje buď velmi časté rosení, nebo pěstování ve skleníčku (či jiné uzavřené nádobě). Bez problémů se rozmnožuje úlomky stonků, které položíte nebo mírně zamáčknete do vlhké zeminy.
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Dostal jsem tuto rostlinu jako dárek a ve zmatku po návštěvě se mi ztratil lístek s jejím názvem. Byl bych moc vděčný za jakékoli info o jejím názvu.
Děkuji Vám mnohokrát. Zachránilo to mojí kytičce život! A to Kamrádka říkala, že ji mám dát na přímé slunce. Ještě, že jsem ji neposlechl a nechal jsem ji ve stínu. Od ted už ví, jak na ni. Ještě jednou Vám děkuji
Jen drobné upřesnění: S největší pravděpodobností jde o druh Selaginella apoda. Patří mezi plavuně (nikoliv kapradiny). Hlavní podmínkou úspěšného pěstování je vysoká vzdušná vlhkost, proto vyžaduje buď velmi časté rosení, nebo pěstování ve skleníčku (či jiné uzavřené nádobě). Bez problémů se rozmnožuje úlomky stonků, které položíte nebo mírně zamáčknete do vlhké zeminy.