Alokázie

Rozinka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (70) - 4.182 (?)
8.12.2011 16:22

Děkuji za radu. Fotku bohužel nemám a není už ani co fotit. V květníku mi trčí jen dva pahýly.Asi je už na vyhození, protože jsem jí nechala hodně přeschnout, a to se asi už nevzpamatuje. Budu si muset koupit novou a nevím jestli jí nečeká stejný osud. Máme v bytě v zimě dost teplo a suchý vzduch. Zdraví R

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Rozinka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (70) - 4.182 (?), 19.11.2011 18:25, zobrazeno: 7976x

Poraďte mi prosím jak mám zachránit tuto krásnou pokojovku. Nevím co dělám špatně. Pokaždé když mi vyroste nový list, starý zhnědne a uschne. Už jsem i omezila zálivku, protože jsem si myslela, že je to přelitím ale když nám v práci na okně i vykvetla, byla jsem v šoku. Už mi zbyla jen holá hlíza. Letos jsem jí dala novou hlínu ale zatím bez výsledku. R

host - 88.14 (?), 20.11.2011 9:13

Zdravím...:-)Fotečka by nebyla?Já sama mám tuhle krásnou pokojovku... asi dva roky tuším... a ze začátku to u mě bylo také tak, měla tři listy, vyrostl čtvrtý a ten první zahynul... dala jsem ji na okno a daří se ji už dobře... má ráda méně zálivky... radši kontroluji substrát prstem... k dnešnímu dni mám 4 listy, v létě kvetla, poprvé! A dokonce už má i novou rostlinku... takhle těžko říct co to zapříčinilo... fotečka napoví... prostě dát na okno, ale aby na ní nešli přímo sluneční paprsky a zalévat přiměřeně... záleží jaké máte teplo, pokud víc jak 20st. tak častěji zalévat, ale po troškách... aby byl substrát lehce vlhký...:-)Držím palce a pokud bude fotečka, bude to supeer!;-)Lucka B.

Alokázie
Alokázie

Rozinka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (70) - 4.182 (?), 8.12.2011 16:22

Děkuji za radu. Fotku bohužel nemám a není už ani co fotit. V květníku mi trčí jen dva pahýly.Asi je už na vyhození, protože jsem jí nechala hodně přeschnout, a to se asi už nevzpamatuje. Budu si muset koupit novou a nevím jestli jí nečeká stejný osud. Máme v bytě v zimě dost teplo a suchý vzduch. Zdraví R

host - 218.19 (?), 8.12.2011 18:18

alokázie je velice náročná na teplotu, zvýšenou vlhkost a přemokření. Ideální je pěstování ve vitríně nebo skleníčku, kde budou její nároky uspokojeny

pokud ji nemůžete dopřát co má ráda, je lepší zvoli jinou květinu

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025