Pomůžete mi pls poznat mojí palmu
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Smatral - (5) - 26.76 (?), 2.6.2013 19:26, zobrazeno: 15107x
Dobrý den, dostal jsem větší palmu a potřeboval bych prosím poradit o jaký druh palmy se jedná a zda je mrazuvzdorná. Obrázek palmy zkusím dát do přílohy. Děkuji všem za jakoukoliv odpověď.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Smatral - (5) - 26.76 (?), 3.6.2013 21:17
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 228.239 (?), 3.6.2013 21:38
Ještě mohu dodat doporučení, abyste si vyhledal, kde prodávají mrazuvzdorné juky a mají s nimi zkušenosti a tam se pozeptal na její pravděpodobné určení (na 100% Vám to asi nikdo neřekne, pokud ji nevidí, případně pokud nekvete atd.). a pravděpodobné nároky. Nebo fóra a kluby pěstitelů subtropických rostlin, sukulentů, mrazuvzdorných kaktusů apod.
Josef.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 156.219 (?), 10.6.2013 2:47
Yucca recurvifolia. U nás mrazuodolná, venku mi přežila -20°C bez ochrany (i bez sněhu).
|
|
 |
|
 |
 |
|
Smatral - (5) - 26.76 (?), 13.6.2013 23:15
Díky za příspěvek, ale nejsem si jistý zda je to ten druh co píšete. Vámi uvedený druh je podle mě spíše typu keře a má palma má skoro 1,5 m. Budu hledat na internetu dál, ale ještě jednou díky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 87.89 (?), 14.6.2013 0:01
No to ani hledat nemusíte, protože ve volné půdě tento druh Yuccy dorůstá na kmeni (u nás) vjen zácně více jak 50 cm. Ovšem v květináči jsem viděl recurvifolie i 2,5 metru vysoké, jakmile jí netíží v zimě sníh a nemrzne jí kmen přes zimu, tak jí nic nebrání růst do výšky.
Ale jestli si myslíte, že si druh určíte sám pomocí obrázků, tak směle do toho .
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Smatral - (5) - 26.76 (?), 14.6.2013 13:49
Díky za vysvětlení, určitě s tím máte zkušenost. Můžu jí tedy zasadit volně na zahradu, nebo jí raději mám nechat v květináči a na zimu jí uklízet, i když zatím nevím kam :). Nevím co by s ní udělal sní a mráz. Přesto díííky
Po napsání příspěvku jsem našel na netu, takže Vám dávám za pravdu, ještě jednou díky
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 87.89 (?), 14.6.2013 18:25
Tak to je docela vtipné, protože to v odkazu je moje rostlina a mé stránky . Ta fotka kde je hodně olistěná a mohutná je právě z loňské sezóny po těch velkých holomrazech.
No, do země, Vám jí nedoporučuji zasadit. Takhle velká rostlina dřív či později uhnije.
Můžete rostlinu pravidelně letnit a počkat si na odnož, tu zasaďte do země. Yuccy je dobré aklimatizovat už od mala. S tou velkou mějte trpělivost v květináči, a pokud Vám dojde, nezbude stejně nic jiného než jí do té země zasadit, protože už teď vidím, že jí máte v rozměrném květináči. Musí být velmi těžký a na zimovišti neskladný, že.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|