Dracena marginata - co s ni?

117.119 - (8) - 117.119 (?)
9.6.2010 20:57

Jo tak to sem nečekal, že je na tom až tak blbě. No já myslím, že v tutom stavu asi už neobroste, zkuste nařízkovat, tak 10 cm klacíky uřízněte a píchněte do půdy+stimulátor a horní ránu zatřít prachem z dřevěního uhlí nebo speciálním voskem. Zbytek rostliny nechte, je možné, že se časem třeba i vzpamatuje, ale já si spíš myslím, že odejde, už mi jich taky pár přišlo v tutom stavu a žádná se z toho nedostala.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 23.102 (?), 9.6.2010 14:41, zobrazeno: 10793x
Dobry den, potreboval bych poradit ze zachranou palmy [dracena marginata].Mam doma 3.Dve sou v poradku.Dostal sem jednu a ta je polomrtva.Zasstrihl sem korinky a vymenil hlinu, pohnojil.Ale zdalo se mi ze ty koreny sou zazloutle.Chtel bych ji zachranit.Dekuji za rady a pomoc. S pozdravem Dan

117.119 - (8) - 117.119 (?), 9.6.2010 16:24

"Zasstrihl sem korinky a vymenil hlinu, pohnojil"...a zatloukl jí tím poslední hřebíček do rakve...

Ale oceňuji aspoň nějakou snahu, třeba můj strejda kytky neošetřuje, pokud nějaká chřadne, vyhodí jí i se stolem na kterým jí má.

Těžko pomoci ve vašem případě, bohužel se obávám, že kořenová hniloba jde jen těžko léčit u tropické flori, pokud jí nepodchytíme včas. Je aspoň pro příště, zásádní pravidlo, když už ostříhat kořeny tak nehnojit, když už přesadit tak nehnojit, když kytka vyhnívá tak nehnojit, hnojí se jen zdravé a vytální rostliny. Hnojivo v ostatních případech může rostlinku spíše poškodit ještě více. Jestli je nějaký životabudič, tak asi jedině lignohumát, ale na tu hnilobu bych raději hnojiva opravdu vynechal.

spad01 - (1) - 23.102 (?), 9.6.2010 18:17

Diky za pomoc! S tim zastrihovani korinku to nebylo az tak razantni! a hnojeni taky ne pouzil sem cervene tycinky cca 3-5cm dlouhe kvetinac je docela velky myslim ze se to hnojivo tak rychle nerospousti.No holt sem amater.Ale stejne rad bych ji nejak zachranil co kdybych se pokusil udelat rizek?Rostlina sama o sobe teda aspon kmen vypada docela zdrave.Kousek sem z nej odrizl a vypada stavnate a zive!

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

117.119 - (8) - 117.119 (?), 9.6.2010 20:57

Jo tak to sem nečekal, že je na tom až tak blbě. No já myslím, že v tutom stavu asi už neobroste, zkuste nařízkovat, tak 10 cm klacíky uřízněte a píchněte do půdy+stimulátor a horní ránu zatřít prachem z dřevěního uhlí nebo speciálním voskem. Zbytek rostliny nechte, je možné, že se časem třeba i vzpamatuje, ale já si spíš myslím, že odejde, už mi jich taky pár přišlo v tutom stavu a žádná se z toho nedostala.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo16:30
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz