Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Hlavně omezte zálivku.

Pokud jste přesazoval, vzpomeňte si jestli máte vespod 2-3 cm drenáže,  pak 3-4 cm substrátu pro pokojové rostliny vylehčeného přídavkem keramzutu, antuky, perlitu či drti z polystyrénu a navrchu vrstvu fixační z 3-4 cm křemenného kačírku (nebo keramzitu 2-8 mm). Pokud máte dosud nepřesazeno a aktuálně neraší listy, tak přesaďte. Cykasy se přesazují po velmi dlouhých intervalech - zpravidla po 3-4 vyrašených sadách listů = po cca 6-12 letech.Přihnojuje se velmi opatrně až při rašení druhé sady listů.

Pokud jej budete dávat ven, pozor na spálení listů. Optimální je jej postavit severně od zastiňující překážky, aby měl přímé slunce pouze 2 hodiny ráno a 2 hodiny před západem slunce. Postupně květník od překážky posouvejte a tak prodlužujte dobu přímého oslunění. Pokud daný den nesvítilo sluníčko (zatažená obloha), tak tento den nezapočítávejte do prodlevy mezi posuny na světlejší místo.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika