Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Cykas je v tomto ohledu potvora. Můj například nyní sedí už druhým rokem bez nových listů. Předtím vyrašilo naráz 8 listů opět po 16 měsíční pauze. Mám obavu, že čím je starší, tím se intervaly prodlužují. Když jsem jej kupoval, byl to sotva zakořeněný řízkovanec s 2listy a kmínkem menším než pingpongový míček, Nyní má kmínek velikost pštrosího vejce a také doufám, že listy nezačnou naráz rašit na období krátkého dne. Tedy že pauza mezi rašením listů se natáhne na nezvyklých 30-36 měsíců.

Pro markety je to sezení bez nových listů výhoda - netrpí vzhled i při nedostatečném světle; listy se po ukončení cca 5 týdenního vývoje už nemění jak co do tvaru tak co do barvy.
Staré listy usychají cca až po 6 letech a nebo v důsledku přelití. Proto jej mám ve velmi propustném substrátu a v samozavlažovacím květníku Floria. Vodu tak má dostupnou pouze sáním přes knoty. zalívám cca 2 dl 1× za měsíc (v zimě i méně).

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika