Žloutnutí a následné zčernání listů rajčat



KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4503) - 96.86 (?)
9.5.2014 13:15

Já vysévám do výsevního substrátu (letos s aktivátorem zakořenění či tak něcowink) a přesazuju do sadbovačů do substrátu pro pokojové rostliny. A rostou pěkně.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
         
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4503) - 96.86 (?), 9.5.2014 13:15

Já vysévám do výsevního substrátu (letos s aktivátorem zakořenění či tak něcowink) a přesazuju do sadbovačů do substrátu pro pokojové rostliny. A rostou pěkně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 239.12 (?), 9.5.2014 22:48

nestacim sa divit, k comu je dobre kupovat drahy vysevny substrat pre nieco tak nenarocne ako su rajciny? u mna v zahrade mi po dazdoch vysli snad stovky mladych rastliniek, a nepotrebovali k tomu ani lignohumat ani specialny substrat...

mam pocit ze ludia to uplne zbytocne komplikuju, pritom je to uplne jednoduche: vysievat treba vtedy ked na to su podmienky, teda teplo a hlavne svetlo. vysievat sa da do cohokolvek, v pohode vyjdu rastlinky aj v beznej zemine zo zahrady. sadenice nehnojit, nie je dovod, pohnojit staci raz dvakrat ked budu na zahonoch. najdolezitejsie je sadenice otuzovat na vzduchu a slnku, zosilnia a zabranime tym ich vytahovaniu.. to je cela veda..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
altosch - (34) - 154.74 (?), 9.5.2014 23:01

Viděl bych to na přílišnou péči. Zdá se, že budou přemokřené (žloutnutí, zastavení růstu) a přehnojené. Všeho moc škodí. Radil bych zajet na nejbližší trh a sazenice pro letošek si koupit nebo požádat nějakého známého, který neví co s tím.

Ty co máte, můžete zkusit zachránit tím, že je zasadíte do záhonu a necháte nějaký čas (třeba 14 dní) být. Rajče je obecně dost vitální rostlina a vzpamatuje se z ledasčeho. To by ale byl jen takový pokus - sazenice pravděpodobně budou tou nehodou delší dobu ovlivněny.

Až to budete dělat příště, buďte s vyživováním a zálivkou opatrnější. Pokud věříte v lignohumát, použijte ho jen na máčení semen a pak až teprve na občasné zalití na záhonu. Jinak hlavně co nejvíc světla a jen vlhký, ale ne mokrý substrát. Přihnojit sazenice v kelímcích na okně můžete, ale spíš až v tom případě, že už připomínají malé stromy a počasí vám ještě nedovoluje dát je ven. Na to použijte něco, co se přidává do vody a velmi uvážlivě.

Po přesazení na záhon k opoře a do velkorysejšího sponu, aby měly dost prostoru a slunce, pak je podle mých zkušeností pro začátek nejjistější a také nejpohodlnější pořídit Kristalon start (hodně dusíku) a Kristalon plod a květ. Po přesazení počkáte 7 až 10 dní a pak podle návodu, tj. jednou týdně do zálivky, na vlhkou hlínu, nelít na listy a nedělat to na slunečním úpalu. Nejdříve START, jak to začne trochu víc kvést, tak PLOD A KVĚT. K tomu vylamovat pažní výhony, včas ošetřit proti plísni a v létě za 6. nebo 7. patrem květů zakrátit. Není to tak složité a určitě najdete dost návodů všude možně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?13.6.2024
Kouří do místnosti10.6.2024
Traverzy IPE5.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?1.6.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika