Dobrý den,
asi nebudu psát všchny odrůdy, co pěstuji nebo jsem zkoušela pěstovat (jsem tak trochu maniak), ale hodně se mi zatím osvědčilo rajče z Gengelu Omas Liebling (výborná chuť, mohutné, zdravé rostliny - vydržely až do konce října, než jsem je sklidila a nebyla na nich ani známka plísně bramborové). Potom rajče Žlué datle (také z Gengelu, ale dá se koupit jako Dattelwien nebo nějak tak) - malé žluté hruštičky, plody nepraskaly, byly moc dobré a dekorativní. Dále rajče Matina (demeter, koupeno v Německu) - to je typ s "bramborovými" listy - chuť dobrá, ale hlavně rané rajče, které se dobře pěstuje venku. A pak divoká malá rajčátka.
Letos budu zkoušet několik ruských černých odrůd, tak jsem zvědavá.
Každopádně také zápasím s místem a podmínkami při předpěstování, abych se alespoň okrajově vrátila k tématu :-).
Zdena b.