Vadnou sazenice
|
|
 |
 |
host - 2.226 (?) 26.3.2013 18:21
Máme stejný problém jako Vy, ale jen s rajčaty. Po přesazení začala uvadat, kořeny úplně zmizely. Papriky jsou v pohodě. Také bádáme s manželem, čím to může být, jestli tím letošním počasím, nebo špatnou zeminou?Nikdy se nám to ještě nestalo. Každý rok napikýrované sazenice dáváme do skleníku, který ale není vytápěný, teď přišly mrazy, tak je to nemožné, zmrzly by. Dali jsme je tam jen přes den, kdy svítilo slunce a na noc schovali , možná to byl pro ně šok.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 129.74 (?), 12.3.2013 7:23, zobrazeno: 12679x
Ahoj lidi zkouším už několik let pěstovat rajčata a papriky to hlavně, ale až letos Mě málem kleplo všechny sazenice rajčat i většina paprik mě po přesazení začíná vadnout od listu.Jsem už něštastný každý rok to dělám stejně na stejném místě a letos taková pohroma.Nevíte co na to použít.Dokonce jim i svítím vzhledem k počasí.Jediné co jsem změnil je že loni jsem je nemořil v lignohumátu a ani nijak neošetřoval, letos jsem to zkusil a bác.Netvrdím že to je tím ale už JÁ nevím co s tím.Zkuste někdo poradit.díky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 129.74 (?), 12.3.2013 8:09
Zalívám je bylinkama a to jen rosím heřmánek nebo obyčejnou deštovkou ze zahrádky.Přisvěcuji k večeru obyčejnou žárovkou 40w. tak na 2 hod.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 129.74 (?), 12.3.2013 10:31
A co zkusit třeba Previcur vím že je to proti padání myslíte že by to pomohlo.díky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 129.74 (?), 12.3.2013 15:41
Tak děkuji za komentař zkusim a uvidím ale vypadá to tak že naseju z nova a vyprdnu se na všechny přípravky a tak jak postaru a byl klid, díky.naschle.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3376) - 5.149 (?), 12.3.2013 17:26
Správné rozhodnutí.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 2.226 (?), 26.3.2013 18:21
Máme stejný problém jako Vy, ale jen s rajčaty. Po přesazení začala uvadat, kořeny úplně zmizely. Papriky jsou v pohodě. Také bádáme s manželem, čím to může být, jestli tím letošním počasím, nebo špatnou zeminou?Nikdy se nám to ještě nestalo. Každý rok napikýrované sazenice dáváme do skleníku, který ale není vytápěný, teď přišly mrazy, tak je to nemožné, zmrzly by. Dali jsme je tam jen přes den, kdy svítilo slunce a na noc schovali , možná to byl pro ně šok.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.7 (?), 27.3.2013 7:49
Ja mam sadenice celkom pekne, uz maju viac ako mesiac, ale u stupickeho som si vsimol zltnutie a vadnutie ci schnutie spodneho listu. Neviem, ci sa mam zacat obavat, alebo v com je problem. Myslim, ze ich neprelievam...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|