Ukousnuté sazenice rajčat

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.32 (?)
22.5.2013 21:27

Řekl bych slimák nebo šnek, podobně jsem přišel také o pár rajčat, která už neobrazila.Přistihl jsem pachatele přímo při činu a za odměnu jsem mu rozšlápl domeček. Povedlo se mi je zachránit zakořeněním vršků. Rostliny jsou tak třetinové oproti ostatním.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 179.26 (?), 22.5.2013 21:12, zobrazeno: 6747x

Dobrý den,

potřebovala bych poradit a identifikovat škůdce na mých rajčatech. Zasadila jsem před pár dny po zmrzlých mladé sazenice rajčat a nyní jsme zjistila, že asi nějaké zvíře je ukouslo, uštíplo, úplně u země, kořeny a centimetr stopečky zůstaly, celkem 12 kousků. Uštíplé nadzemní části jsou ze záhonu fuč, pouze jeden jsem našla v trávě. Napadá mě jen potvora typu hryzec, zajíce bych vyloučila, jsem v zástavbě a soused má psa. Stopy okolo nejsou.

Myslíte, že rajčata obrazí ze zbylých stonků?? I kdyby ano, nezpozdily by se pak ve vývoji moc? Děkuji za odpověď.

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.32 (?), 22.5.2013 21:27

Řekl bych slimák nebo šnek, podobně jsem přišel také o pár rajčat, která už neobrazila.Přistihl jsem pachatele přímo při činu a za odměnu jsem mu rozšlápl domeček. Povedlo se mi je zachránit zakořeněním vršků. Rostliny jsou tak třetinové oproti ostatním.

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 23.5.2013 14:33

je to od slimáků, před pár lety mi tak sežrali 5O sazenic paprik, hrůzu okurků, od té doby dávám granule proti slimákům a je klid, u nás je jich moc, úplně by mi zdecimovali skoro vše, mám to vyzkoušené, z okurek mi vždy zbyla pětina i méně.S těch stonků už asi neobrazí.

host - 2.73 (?), 9.6.2013 9:02

Určitě je to hryzec. Loni mi tak zůstávaly vršky - natě - cuket, salátů a na poli i brambor. Kupte si past Swiss Cat (jen přes internet, v obchodech ji nemají asi kvůli ceně) - je celkem drahá - okolo 300 Kč, ale je velmi účinná. I jedy jsou drahé a málo účinné. S pastí budete hryzce lovit i za deště. Za cca 8 měsíců co ji mám - v zimě jsem nelovil - mám zabito 12 hryzců. Chytají se do ní i myši. Nešetřete na ní a kupte si k ní i doplněk - sondu a vrták děr, je to za 120 Kč a pak budete moci štoly krásně navrtávat a past instalovat.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz