Uhorková sezóna 2022
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 28.103 (?), 8.5.2022 7:42, zobrazeno: 3374x
Zdravím všechny,
přemýšlím jestli už okurky nevysadit do foliovníku. Výhled nočních teplot nabízí nejmenší noční teplotu 6c a a přes den od 10 nad 20C. Denní je za mě v pořádku, sic mám foliovník, ale tě noční, no nevím nevím? Mám to zkusit?
Okurky jako plodinu vyzkoušenou moc nemám.
Nemám vytápěný foliovník.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 40.227 (?), 8.5.2022 8:35
Okurky mam uz asi tyden v PC skleniku, nocni teploty jsou tam stejne jako venku, jen to ma trochu lepsi tepelnou setrvacnost nez foliovnik (ale moc tomu memu skleniku neverim) a samozrejme pres den hodne pomaha slunce, coz funguje i u foliovniku.
Vyhlidky pocasi jsou dobre, kdyz koukam na graf teplot za posledni tyden, tak nejvetsi zima byla dnes v noci, a to prave 6 stupnu.
Brzy pokvetou.
Stredni Cechy, cca 230 m nad morem.
Pestuji pouze roubovane salatovky v tom PC skleniku, venku se mi roubovane (natoz neroubovane) neosvedcily. Sklizen mi obvykle zacina koncem kvetna (snad jsem to ted nezakrikla).
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 208.138 (?), 15.5.2022 23:31
Okurky obvykle seju přímo do záhonu, nemaje skleník ani foliovník. A jsem v pokušení je už vysít, protože teplota půdy v 15 cm už dosáhla 17°C (570 mnm, jižní svah). Okurkové minimum je 15°C.
Ve sklenících a foliovnících bude i vyšší. Minimální noční teploty trvají jen několik hodin a pod ochranou sklem či fólií za tu dobu nijak dramaticky teplota půdy nepoklesne. Je tu ovšem jedno nebezpečí: delší podstatné ochlazení i v denních teplotách, bude, nebude? Zelené části rostliny vydrží i mnohem nižší teploty (ne však mráz), pokud jsou správně vyživovány kořenovým systémem. A ten chce svoje minimum.
Tohle jsou dostupná fakta, rozhodnutí i riziko je vaše.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 3.7.2022 17:08
Už budeme letos konečně také zavařovat nakladačky, sběr začal. Bude ale potřeba ochrana proti breberkám a tak přemýšlím který ze dvou akaricidů použiju a nebo jestli dám šanci Spintoru... Letos pěstujeme hlavně Orfeus F1 a Twigy F1. Mám ale i pár sazenic Lada F1, Bára F1, Blanka F1 a Prymus F1. Salátovky budou do koncem týdne. Původně to byla Linda F1, ale opakovaně ji znovu vysévám z vlastního osiva už několik let.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 3.7.2022 17:10
Ještě dodám, že nepěstuju ve skleníku. Jedná se vše o polní pěstování.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 3.7.2022 18:24
Ještě byla opomenuta Jitka F1.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 3.7.2022 19:13
Přiznám se, že to až tak nesleduju, za kterým je listem... Také mám rád hruboostné, jsou lepší na kvašáky. Jen to letos ty naše tři chřibské hradní paní z Buchlova, ze Střílek a z Cimburka flákají s odháněním škůdců...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 4.7.2022 8:17
Já nikdy nepochopil, proč by měla okurka nasazovat plody hned za prvním pravým listem. Dokud rostliny nejsou dost silné, o předčasnou plodnost osobně nestojím u ničeho ani u ovocných stromů. To bych pak musel u zeleniny ještě kromě plodů paprik vylamovat okurčičky. Po dnešní obhlídce zemských škůdců těm třem hradním cácorám dávám trvalou dovolenou. Budu muset povolat jinačího kozla.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|