Tykev
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 148.81 (?), 16.4.2014 11:02, zobrazeno: 9107x
mam dotaz. ma zatravenou plochu 6x40m. 200m n.m. jizni morava.puda sušší. chtěl bych se zeptat, jestli je dobry napad pestovat hokkaido na tomto místě.Vím že mě zálivka nemine. Mám 2 otázky.
1.bude stacit zalivka 1x tydne, kdyz pri vysazovani zapustim kvetinac do zeme a ten bude fungovat jako trychtýř přímo ke kořenům?
2. stačí hokaidu zryt půdu 50x50cm na to, aby se rozejlo a pak uz jen kontrolovat výšku okolniho zatravnění. porádí si rostlina s konkurenci abude se plazit dál přes nízký travní porost?
Díky T.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.205 (?), 4.3.2015 20:26
I já mám dotaz... tykev goliáš pěstuju už pár let a vím o ní snad všechno, ale letos bych chtěla vyzkoušet i tykev muškátovou a moc by mně zajímalo, jak velké má plody (nikde se to nemůžu dočíst)? Zuzana Plzeň
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.205 (?), 4.3.2015 22:06
Všem moc děkuji za odpovědi... i když si nejsem jistá, jestli mluvíme o stejném druhu. Mám před sebou sáček se semeny od Nohel Garden a je tu napsáno "tykev pižmová muškátová" (cucurbita moschata). Je oranžová a vypadá jako hruška. Chtěla bych nějakou hodně plnou (masitou) na kompoty. Kdysi dávno jsem je už dělala, ale žádný zázrak to nebyl. Nedávno jsem dostala dva kompoty a žasla jsem, jak chutnaly. A je v tom úplně obyčejný fígl... žádná ananasová esence a podobné nápady. Jen 100% džus. Jeden kompot byl ananasové chuti a druhý hruškové chuti... naprosto skvělý. Zuzana Plzeň
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.205 (?), 4.3.2015 22:20
Strašně moc se Vám všem omlouvám. Když jsem si nasadila brýle, abych správně přečetla a opsala název ze sáčku, dokázala jsem právě teď přečíst i ta malilinkatá písmenka na druhé straně a dočetla se, že plody dorůstají 20-25 x 8-10cm. Teda i ve svém věku se docela stydím :-))) Nojo no jako babička už mám asi nárok :-) Zuzana Plzeň
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.205 (?), 5.3.2015 9:01
Staniol - děkuji za útěchu :-), jste hodná. Ty kompoty byly skutečně velmi dobré a velice osvěžující (vychlazené z lednice).
Recept: dýni nakrájet na kostky, dát do hrnce, zalít vodou a přidat 1 sáček kyseliny citronové. Nechat odležet 24 hodin. Poté směs přecedit, dát do hrnce (cca na 5 l), přelít vodou a přidat 1kg cukru. Vše chvilku povařit (cca 5minut), pak přecedit, naplnit do sklenic a zalít vařícím 100% džusem. Může být dle chuti - anasový, hruškový apod.
Tohle je dávka na půlku dýně goliáš. Zuzana Plzeň
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|