Roubované melouny - choroba

terezec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 38.5 (?)
29.5.2014 8:01

Vysadila jsem je ven, fleky se tvořily stále, tak jsem je po nějaké době stříkla Rovralem Aquaflo. Nijak zvlášť to nepomohlo, navíc jsem měla pocit, že rostliny moc nerostly. Pak jsem to přestala řešit, protože jsem stejně nevěděla, co s tím. Nakonec několik plodů bylo, chuťově byly dobré. Zkuste přihodit foto a určitě Vám někdo zkušenější poradí, třeba pan Mirek.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 237.232 (?), 3.6.2013 9:24

Navzdory tomu, že jsem pár melounů vypěstoval, řadím se mezi nedouky. Proto ten dotaz.

Jak jsem uvedl, melouny jsem pěstoval ve zcela jiných podmínkách. Doma jsem si předpěstoval sazenice (z chorvatských nebo marketových semen). Vysadil je na pole, chvíli se o ně staral až byla dobře uchycená a pak je zcela opustil až do sklizně.

Uzavřeme to, spousta lidí má teď úplně jiné starosti.   Zdraví   I.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5589) - 133.163 (?), 3.6.2013 11:21
Pro terezec - mnohdy se nedá ani na jednoduchý dotaz odpovědět stručne a krátce, proto se nějakým způsobem snažíme dotaz "rozebrat" a pak odpovídáme v širších souvislostech. Je to proto, že tazatel "laik" to vidí ze svého pohledu, no a my "profíci" už z toho širšího. 8o))))

host - 208.142 (?), 28.5.2014 20:53

Dobrý den, prozradila byste jak to vloni dopadlo? Pěstuji si své roubované a začínají se jim černat konce lístků, jsou teprve měsíc roubované, jinak vypadjí hezky, tak jestli se mám obávat nebo nějak pokusit zasáhnout chemií? Foto mogu přiložit. Děkuji!

terezec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 38.5 (?), 29.5.2014 8:01

Vysadila jsem je ven, fleky se tvořily stále, tak jsem je po nějaké době stříkla Rovralem Aquaflo. Nijak zvlášť to nepomohlo, navíc jsem měla pocit, že rostliny moc nerostly. Pak jsem to přestala řešit, protože jsem stejně nevěděla, co s tím. Nakonec několik plodů bylo, chuťově byly dobré. Zkuste přihodit foto a určitě Vám někdo zkušenější poradí, třeba pan Mirek.

Zuzinda - (24) - 208.46 (?), 31.5.2014 13:33

Chtěla bych věřit, že jsou jen spálené, ale asi je těm mým co Vašim, jen ty moje jsou podle těch na Vašich fotkách miminka. Jsou měsíc od roubování.

A ještě dotaz: Mám k dispozici čerstvý hnůj a půdu kam je chci dát, co nebyla na podzim/jaře hnojená, můžu použít čerstvý hnůj aniž bych jim nějak ublížila? Způsob předpokládám následující: vykopat díru, do ní hnůj, vrstvu hlíny aby se nedotýkaly kořeny melounu hnoje a na hlínu teprv meloun?

Děkuji :-)

usychající listy melounu
usychající listy melounu
listy druhé rostliny melounu
listy druhé rostliny melounu
celá rostlinka
celá rostlinka
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025