Rajče tyčkové Tipo F1, Toro F1

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 191.158 (?)
8.12.2009 12:45
S Bejbinem byla letos velmi vysoká spokojenost. Plody jsou menší až střední, chuťově výborné (i když nemá ostrou rajčatovou chuť) a je velmi rané. Pěstuji ho venku v květináčích i ve volné půdě. Co jsem nebyl spokojen, tak to byly Tornáda. Chuťově jalové, jako kdyby byly už zdegenerované. Nahrazuji je rajčaty Barbados (velmi skoré) a Pedro F1 (pozdní). Chuťově jsou i lepší rajčata ale tato mají výdrž. Při pátrání po semenech jsem objevil balkonovou převislou odrůdu - MČ1 (Bajaja). Šel jsem ji k výrobci koupit, ale je zatím ve schvalovacím procesu. Měla by se do sezony začít prodávat. TORO F1 vypadá velmi zajímavě, možná bude podobné Barbadosu.
nalevo Bejbino, napravo Cherolla
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 146.129 (?), 7.12.2009 7:02
PS: moje tchyne se z mych rajcatek ve vaze, kdyz jsem je vystipla a dala zakorenit, tak se vysmala... ale ja ji nechala pri tom... ted jsem se musela zasmat s tchyne... ona mela za to, ze jedna rostlina ma jen jeden koren a uz nekoreni

panidana. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (149) - 96.2 (?), 7.12.2009 16:43

Díky za tip! Příští rok to určitě zkusím. Konečně pokojovka, která se bude líbit manželovi!

Píšete, že sázíte rajčata ven až když kvetou. Já s nima taky nepospíchám. Kamarádka mě poradila, že je přesazuje 3x. Maličké do kelímku od jogurtu a pak ještě jednou do většího - např krabice od mlíka. To už můžou být venku, když je hezky. Do země po zmrzlých. Já to tak taky dělám (mám max. 10 sazenic, tak to není problém) a když jdou do země jsou mohutné, otužilé. Asi to pro vás není nic nového, ale já se teprve "učím". Letos jsem měla ze semínek rajče Bejbino. Moc dobré, velká úroda.

Držím palce vaším pokusům

host - 146.129 (?), 7.12.2009 18:50
no krabice od mlika jsou idealni, ale tam spise sazim po trech seminkach okurky,,, pak je nemusim premistovat a muzou poholne rust... no sazenice rajcat nechavam vetrat na balkone a na vecer sklidim... ale pak uz sazim ven... ja davam primo ven davam rozdelani kravsky hnuj rozlozeny uz na takovou raselinu... no mam vyhodu toho ze mam doma skot... chci na jaro sadit seminka melounu, to jeste jsem nezkousela.. ale uz mam pripraveny konsky hnuj... on je blby pro plodovou zeleninu ale pro melouny idealni, on tu zem ohriva a tak je melounum od zeme teplo... tak to budu zkouset... a stema zeleninovou pokojovkou to neni spatny, urcite sebude to libit.,... zkuste si nekdy dat jednu sazenicku treba salatu na cesani do kvetinacku a dejte to na okno treba do kuchyne.,.. sklidite pak zajimave ovace... nikoho totiz nenapadne ze je to salat..ale co to mate za kytku na tom okne,, jo nekdy prekvapuji co vymyslim.--- no manzel ma nekdy šoky--- ale uz si zvyknul... totiz on se prizenil z mesta na vesnici na barak... ale uz ma zalibu ve vsem... dokoncemi pomaha se vsim..

host - 146.129 (?), 7.12.2009 19:18

Rajče Bejbino. jsem nemela.. ale asi si ho koupim.. kdyz pisete ze bylo dobre.

host - 237.253 (?), 7.12.2009 21:47

Několik semínek Stupického polního raného vyseju již v půli ledna, mám ho v obýváku za oknem, do nevytápěného skleníku dávám začátkem dubna s květy, několik rajčat sklízím již koncem května. Zálistky, které průběžně vyštipuju, v dubnu sázím do substrátu a mám další sazenice. Jinak rajčata pro venkovní pěstování vysévám v březnu. S Bejbinem mám dobré zkušenosti, roste pěkně, výnos je nižší, dceři velmi chutná, syn je nejí, nemá pro něj tu pravou chuť, vyhovuje mu spíše Tipo, Toro, Tornádo. Bejbino nemá zcela standardní chu´t, někdo se v něm může ujíst, jiný ho nechce. Zkusit víceletou kulturu rajčete /v létě venku, v zimě řízky do bytu jako muškáty/ jsem zvažovala, ale zatím jsem se k tomu nedostala.       Jiřina

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 191.158 (?), 8.12.2009 12:45
S Bejbinem byla letos velmi vysoká spokojenost. Plody jsou menší až střední, chuťově výborné (i když nemá ostrou rajčatovou chuť) a je velmi rané. Pěstuji ho venku v květináčích i ve volné půdě. Co jsem nebyl spokojen, tak to byly Tornáda. Chuťově jalové, jako kdyby byly už zdegenerované. Nahrazuji je rajčaty Barbados (velmi skoré) a Pedro F1 (pozdní). Chuťově jsou i lepší rajčata ale tato mají výdrž. Při pátrání po semenech jsem objevil balkonovou převislou odrůdu - MČ1 (Bajaja). Šel jsem ji k výrobci koupit, ale je zatím ve schvalovacím procesu. Měla by se do sezony začít prodávat. TORO F1 vypadá velmi zajímavě, možná bude podobné Barbadosu.

host - 146.129 (?), 8.12.2009 14:26
tak dcerka uz asi nepozbira rajcatka... manzel chtel vyvetrat v obyvaku, protoze pripalil jidlo co si delal, tak je sundal z parapetu na podlahu... ale uz zapomnel vratit na misto a mala si pustila novofundlaka do domu a on si to rozdal s rajcaty, tak jsem uz fakt sklidila posledni urodu... snad ty zelene co jsem pozbirala dojdou jako ostatni co jsem pozbirala z venku... no jinak je muzu vyhodit... Žanet

panidana. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (149) - 96.2 (?), 8.12.2009 21:08

to nic, stanou se horší věci, hlavně že máte doma veselo

host - 251.161 (?), 28.1.2010 15:31

Dle mého názoru a zkušeností od zasazení semínka(předpěstování) do sklizení prvních plodu minimalně 3-4 měsíce.Mám na mysli polní přesazení. Ruda

host - 155.121 (?), 28.1.2010 16:09

Dobré je TORINO F1.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci17:06
Napojení na novou kanalizaci16:05
Napojení na novou kanalizaci15:59
Napojení na novou kanalizaci12:59
Napojení na novou kanalizaci9.6.2025
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty