Rajče Conqueror F1

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3384) - 5.149 (?)
7.10.2012 14:26

Jak správně napsal pan Mirek, tak se jedná o rajčata typu Roma, tj. rajčata především na konzervaci a zpracování. Nějakou supr chuť v syrovém stavu asi nelze očekávat- bude podobná jako matka (Roma). Na sáčku se semeny je napsáno rezistentní vůči chorobám, což by bylo vynikající. Ale to je jen na sáčcích pro východní Evropu. Jinak na originál sáčcích německých jsou vyjmenovány choroby ke kterým je toto rajče rezistentní. O tom, že by toto rajče bylo rezistentní nebo alespoň tolerantní vůči plísni bramborové  (která nás všechny zajímá nejvíce) ani slovo. Cena, kterou jsem já našel 128,- Kč za 5 semínek je podle mého názoru přemrštěná. Pokud chcete více informací o semenech firmy Kiepenkerl tak si dejte ve vyhledávači na Googlu shop.nebelung.de.

Mr Big

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
AniCiz - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (167) - 194.24 (?), 6.10.2012 19:00, zobrazeno: 5548x

znáte někdo? nemůžu najít bližší info, cena osiva je vysoká..

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 6.10.2012 23:04

CONQUEROR F1 - píší že je to typ Roma, oválné, váha plodu 90-110 g, výška 150 cm.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3384) - 5.149 (?), 7.10.2012 14:26

Jak správně napsal pan Mirek, tak se jedná o rajčata typu Roma, tj. rajčata především na konzervaci a zpracování. Nějakou supr chuť v syrovém stavu asi nelze očekávat- bude podobná jako matka (Roma). Na sáčku se semeny je napsáno rezistentní vůči chorobám, což by bylo vynikající. Ale to je jen na sáčcích pro východní Evropu. Jinak na originál sáčcích německých jsou vyjmenovány choroby ke kterým je toto rajče rezistentní. O tom, že by toto rajče bylo rezistentní nebo alespoň tolerantní vůči plísni bramborové  (která nás všechny zajímá nejvíce) ani slovo. Cena, kterou jsem já našel 128,- Kč za 5 semínek je podle mého názoru přemrštěná. Pokud chcete více informací o semenech firmy Kiepenkerl tak si dejte ve vyhledávači na Googlu shop.nebelung.de.

Mr Big

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 7.10.2012 16:01

Odrůdu Roma pěstuji běžně, je taky k dostání za dobrý peníz v zimě v supermarketech, pekl jsem ji a přestože byla ze skleníků tak nebyla špatná ani za syrova. Moje na záhonech letos dopadla bledě, plody byly malé a celkově takové  "nevrlé", oproti loňsku propadák. Budu se věnovat tomuto typu i nadále ale spíše odrůdám které se i v tomto špatném roce osvědčily. Využití na protlak, kečup nebo sušení.

AniCiz - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (167) - 194.24 (?), 9.10.2012 8:49

Děkuji za informace.Přesně to si myslím- cena silně přemrštěná za nejistý výsledek celkem průměrné odrůdy.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz