Rajčata ven?

ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (755) - 243.114 (?) 
1.6.2013 0:48

Ale to znamená, že za šest týdnů bude den stejně dlouhý jako dnes. Už toho nechte, ještě bude horko, že se nám to nebude líbit.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.32 (?), 1.6.2013 20:06

Jen aby to horho bylo, zatím to tak nevypadá, přes noc 4° přes den kolem 10°a od oběda slušně leje. Voda už stojí kde může a všade je bahno. A podle předpovědí našich meteorologů to vypadá, že letošní rajčatová sezóna bude růstově nejspíš podprůměrná, místy průměrná a dá-li Bůch i nadprůměrná. Co se týče plodnosti, tam bude podprůměrná až průměrná a výskyt chorob bude nadprůměrný až průměrný.

host - 216.228 (?), 1.6.2013 20:17

Že se mi nelíbí extrémní zima a mokro neznamená, že toužím po extrémním suchu a vedru. Chci aspoň trochu normální počasí, co je na tom divného?

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 31.5.2013 16:59

Tento rok je v háji už od ledna, červen to moc pokazit nemůže. cool

Já s písničkou jdu jako ptáček,
tralalala, lalalala lá;
ptáčku - vyleť až nad obláček,
tralalala lalalala lá.
Zazpívej tam sluníčku,
tuhle naši písničku,
ať na cestu nám pěkně svítí,
nemračí se ani chviličku..

Tohle když se zanotuje zelenině a ovoci tak prý bude líp zrát...laugh

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 71.169 (?), 31.5.2013 17:04

no ještě u vás bude veselo laugh to vlhko a mokro je letos ideální devil

Jih Moravy je na pozoru před komárem tygřím, který může přenášet horečku dengue

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 31.5.2013 17:57

Veselo je už delší dobu, komáří invaze dávno začala, jen budou muset v posledních týdnech sosat Fridex laugh Včera a dnes napršelo, takže je to spláchne a ti tygří budou muset zatím sehnat někde teplé fusekle a oteplovačky. cool

terezec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 96.101 (?), 3.6.2013 9:26

Zabírám si tohle vlákno a diskusi přejmenovávám na : Jak jsem letos nevysadila rajčata. Buď prší, nebo fouká tak, že člověk čeká, že musí přijít minimálně kroupy. A když přestane pršet a nefouká, tak nejsem zrovna doma... není to náhodou nějaké znamení? indecision

Rajčata, co jsou venku, nevyrostla za tři týdny ani o centimetr. Vypadají hrozně... já vám je snad budu muset vyfotit!

Ale tak co se dá dělat, jsou horší věci na světě. Česnek mám ale moc pěkný!

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 133.163 (?), 3.6.2013 11:39

Česnek máme taky moc pěkný, včera moja ulámala rodící se květy a nechala jen nějaké jako orientační pro zrání. Je to tak dobře? Já se chtěl nedříve někoho zeptat... Včera jsem vysadil další rajčata místo zubožených sazenic buráků, buráci skončili na kompostu, a po obhlídce dříve vysazených rajčat jsem konečně s uspokojením (i když jen malinkým, protože pak zase začalo pršet) konstatoval že se pohly a zazelenaly. Dokonce jsem začal k tyčkovým odrůdám zapichávat dvoumetrové roxory, ale po vyvázání tří rajčat jsem toho nechal protože to vypadalo velmi blbě, a tak jsem tam zatím nechal ty špejle. Soused vysazoval rajčata o ještě o 14 dnů dříve než já (no jo důchodce, ten má času) a ten je má krásně zelená a hustá. Pozoruji že mu rajčata sílí, mohutní ale stále se drží spíše u země, nejdou vzhůru, dokonce bych si dovolil tvrdit že jsou od výsadby stále stejně vysoká... Tento týden má zase celý pršet, ovšem to co počasí předvádí v Čechách, tak to už je děs a hrůza.

P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 148.26 (?), 3.6.2013 12:13

Ohladom cesneku je to tak dobre, mam to odskusane.

Tu je takisto zima a stale prsi, a dazdivo tu ma byt cely tyzden, no ma sa oteplit a tak cakam na vhodnu chvilu na aplikovanie Infinita.

Kto doteraz nevysadil paradajky von, tak si myslim ze nic nevyhral, nakolko je uz doba pokrocila.

Ohladom pôvodni s vami sucitime bratři, a napäto sledujeme situaciu v tv!

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.32 (?), 3.6.2013 12:43

Taky si říkám, že naše problémy s rajčatama by asi chtěli mít lidé co mají vodu v baráku. Nám natekla voda do sklepa jednou a naštěstí bez bahna a stačilo mi to.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu14:00
Filtrace kohoutkové vody12:50
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz