Rajčata, papriky - preventivní postřik?

Delkim - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (152) - 215.123 (?)
21.6.2009 20:08

ten Sulikol je ale myslím na padlí, na plíseň nemá žádný vliv... pokud si to dobře pamatuji, na to pozor!

to by taky někdo pak mohl o rajčata komplet přijít

ten Acrobat je opravdu jako jeden z mála na plíseň, ani Champion to tak nezvládne

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Delkim - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (152) - 215.123 (?), 21.6.2009 20:08

ten Sulikol je ale myslím na padlí, na plíseň nemá žádný vliv... pokud si to dobře pamatuji, na to pozor!

to by taky někdo pak mohl o rajčata komplet přijít

ten Acrobat je opravdu jako jeden z mála na plíseň, ani Champion to tak nezvládne

host - 32.68 (?), 30.7.2009 23:37

Jak listy zakracujete? Mám okurky jako prales, proto se ptám. Díky HANA

Delkim - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (152) - 215.123 (?), 31.7.2009 9:50

tam kde okurky odplodí tak listy začnou žloutnout a stejně musí pryč

výhony neštípám, na roubovaných okurkách plodí na každém výhonu a není potřeba to hlídat jako u neroubovaných

a prales mám taky, řeším to tak že okurky vedu z jedné strany na druhou a pak to otočím a vedu zpátky :)

host - 40.188 (?), 31.7.2009 22:04

Achji:(mám 70keříků rajčat a zhruba před měsícem jak hodně pršelo, tak je napadla plíseň(silně) použila jsem Acrobat dle rad-jenže neustupovalo, tak za 14dní byl druhý postřik Acrobatem-teď někdy kolem 10tého nám končí OL... první řada rajčat je totálně červená-na druhé řadě byly rajčátka také z poloviny a kvítka a třetí řada jen kvítka-postřik totálně zabil kvetinky z druhé a třetí řady-plíseň jede pomaleji.Jsem smutná-nemám kvítečka:(tzn, že úroda je zatím jen ta z první řady:((chjoooo... mám dotaz-myslíte, že se to ještě nějak zbráborá? udělala jsem to správně?bylo tam že druhý postřik se může zopakovat za týden-já za 10dní.Jak to je u Vás po postřiku Acrobatem-jsou taky chvíli jako bez života-zabije Vám to kvítka? jinak jsou nádherná-jen květiny jsou včudu.By mě zajímalo jak to děláte vy-první postřik zkusím příští rok ihned na květinu ještě bez kvítek-pak někdy... no to nejde:(to budou zase rajčata v druhé řadě a kvítka-tak i tak je zabiju-ale co stím když mám pléseň silnou-jede rychle:((pomůže na podzim do hlíny vápník nebo něco?všimla jsem si, že tam občas naroste houba a to o ně pečuji-jsou jako v pěřince-bez plevele-často okopávané-zahradničím teprve druhým rokem:(jsem smutná z toho, že se neobejdu bez chemikálie a to jsem odpůrce-loni jsem to zkoušele bez a to bylo děs-1řada ok a druhá už to začalo-rajčata černé skvrny-stonek mapy:(v září letělo Vše i s rajčatama.Děkuji za odp.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz