Rajčata - nádorky po celém kmínku

mirdik - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (212) - 48.30 (?)
10.7.2008 16:47

ja mam rajcata venku ve volne pude... nestrikam, soused ma vedle brambory a nastesti se zatim neobjevila...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Kožnarová - (1) - 4.2 (?), 10.7.2008 9:40, zobrazeno: 3997x

Letos mám prvně rajčata ve skleníku.(vyšší nadm.výška) Dva roky nazpět mi je venku zničila plíseň, tak jsem si myslela, jak nad ní letos vyzraju. ALE! Před 14 dny jsem je trochu přihnojila cereritem a zároveň preventivně postříkala proti plísni prostředkem Bioan.(postřik jsem dodržela dle návodu) Výsledek - k pláči.Nejdříve rostliny zvadly a zároveň se kmínky obsypaly takovými nádorky - jako by měly neštovice. Vypadalo to, že letošní sezona pro mě skončila. Ale po 14 dne se zase nakoply a krásně rostou.Ale bez újmy na plodech se to neobešlo- začly se na nich dělat od spoda takové černé skvrny (dočetla jsem se, že je to nedostatkem vápníku). Poraďte, jestli víte, co jsem kde zvorala a čeho se mám na příště vyvarovat.  Díky Pavla

host - 22.31 (?), 10.7.2008 11:50

Myslím si, že problém bude v postřiku. Rajčata jsou dost citlivá k těmto olejovým emulzím a já osobně konkrétně s touto řadou přípravků nemám dobré zkušenosti. I když jste, předpokládám, stříkala večer, ale na druhý den vysvitne slunce a ve skleníku budete mít přes 30 a více, rajčata zareagují. 
Osobně rajčata ve skleníku proti plísní nestříkám, vždy na tom budou lépe než venku a něco uzraje.

mirdik - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (212) - 48.30 (?), 10.7.2008 16:47

ja mam rajcata venku ve volne pude... nestrikam, soused ma vedle brambory a nastesti se zatim neobjevila...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz