Rajčata k dlouhodobému skladování podzim/zima

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3374) - 173.17 (?) 
24.11.2017 17:11

Ještě dvě fotky.

Vladimír

Ramallet Saint Llorenc des Cardassar
Ramallet Saint Llorenc des Cardassar
Multiflora
Multiflora

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 173.17 (?), 10.12.2017 18:00

Ty menší už začínají v té ke skladování vysoké teplotě 18°C ztrácet vodu, trochu se sesychají, kůže se začíná krabatit. Mohl bych je dát do chladna, ale je to přece jen experiment a tak je nechávám tam kde jsou. Na chuť to nemá žádný negativní vliv, jen chuť je trochu koncentrovanější. Příští rok jistě tuto odrůdu nechám co nejdéle v chladnu venku na balkoně a tím dočasně zpomalím všechny procesy dozrávání. Počítám s tím, že ke konzumaci budou někdy v únoru, ty letošní začnu konzumovat na Štědrý den. Ta větší rajčata jsou zatím beze změny, nechám je co nejdéle.

Vladimír

Rajčata typu Ramallet
Rajčata typu Ramallet

Eva T. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (746) - 244.148 (?), 12.12.2017 16:24

Ja som tento rok obrala koncom októbra a v novembri veľa zdravých zelených, vrátane cherry a z tých sa vyfarbili a dozreli chuťovo prijateľne Maglia Rosa, Juanita, Santa Orange, Black Cherry a koktejlová Bejbino.Samozrejme, nie je to to, čo v lete, ale na konzum a šaláty do Vianoc to vystačí.Na sviatky si už kúpim Juanitu z Kameničian, aby som si pripomenula chuť leta a podporila slovenských pestovateľov. Na obr. sú 3 Black Cherry,4 Juanity, 5 Santa Orange.a 2 malé Bejbina,3 Maglia Rosa a 1 Pollicino.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3374) - 173.17 (?), 21.12.2017 15:19

Vladimír

Vánoční přání
Vánoční přání

host - 6.138 (?), 21.12.2017 20:42

To jste měli dnes k obědu? Tak to Vám závidím. Včera jsem měl jedny z posledních svých dozrávajících rajčat a přiznám, nebylo to ono.

Milan

host - 173.17 (?), 4.1.2018 11:10

Dnes jsem snědl tři poslední rajčata Ramallet Pequeňito Malorquin (ty malé). Opravdu mně chutnají a tak letos chystám osm rostlin. To rozřízlé rajče už mělo méně šťávy a chutnalo mně míň než ta ostatní

Vladimíír

Rajčata typu Ramallet
Rajčata typu Ramallet

host - 111.26 (?), 4.1.2018 11:47

Můžu se zeptat kde jste sehnal semena? Nedaří se mi uskladnit rajčata po sklizni.

Děkuji

Jana

host - 173.17 (?), 4.1.2018 18:14

Semena jsem dostal jako překvapení den před Štědrým dnem od jednoho Španěla z Malorky. Vůbec jsem ho tehdy neznal, jen z Tomatoville, kde si říkal Baikal. Od té doby se snažím tato rajčata pěstovat, dnes už si vybírám semena z vlastních rajčat. O tom, že by se nějaká semena těchto typických Mallorských rajčat někde prodávala nevím, možná někde ve Španělsku jejich obdoba- ve jménu nebo v popisu mají napsáno colgar (visící). Do USA je prodává španělka jménem Ilex, ale nabízí je v SSE jen pro platící členy této organizace. Mám dojem, že členský příspěvek činí ročně 25 dolarů.       

Eva T. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (746) - 247.166 (?), 4.1.2018 13:38

Vladimíre, tie Ramalletky sú poloskoré alebo neskoré? Zrejme ich budeš vysievať až v marci. Ja už kupujem rajčinky v obchode-nevydržíme bez nich cez zimu, zato bez mandaríniek a pomarančov sa obídem. Eva T

host - 173.17 (?), 4.1.2018 18:26

Ramaletty budu vysévat spolu s ostatními rajčaty na začátku března. Není kam spěchat. Budu je mít hlavně k tomu skladování- od podzimu do jara. Ty určené ke skladování by měly mít při dozrávání asi poloviční zálivku než ty rostliny, jejichž rajčata chceme brzy třeba i rovnou z rostiny konzumovat. Podle mých zkušeností to chce mít nad rajčaty střechu aby rostliny dostávaly přiměřené množství vody jen zálivkou. V deštivém počasí se vypěstují rajčata s vysokým obsahem vody, prakticky neskladovatelná. To je má zkušenost.

Vladimír

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025