Rajčata 2025

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (446) - 210.156 (?)
29.8.2025 14:52

ja uz 2x lehce strikal ortivou v rozmezi asi 3 tydnu, naposled je to asi 10 dni, a vse uplne v pohode. pocitam ze posledni postrik udelam ke konci nebo v polovine zari, opet jen na listy, snazim se vyhybat plodum, ale bez zakryti, tedy i ty neco dostanou, bohuzel. OL jsem si pro sebe nastavil aspon na 5 dnu, i kdyz je 3. Jsem smiren a tesim se urodou. Rostlinam zatim ponechavam vsechny listy, krome prvnich vespod, ty jsem odstranil uz v cervnu. Nektera jsem uz nahore zastipl, nad 2m. Jinak sousedka uz ma rajcata slusne napadena, asi 5m ode mne.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (446) - 210.156 (?), 27.8.2025 21:00

ahoj Milane, jak je na tom Tastier, chuti, vitalitou? jak vis hledam nahradu za citlive Spencer. Jinak zrani zaclo asi pred tydnem poradne, nejpozdnejsi u mne Zlatava, Coctail Crush, a nejvic jdou na dracku Odat a goldkrone, Rubylicious jsou take dobre.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3274) - 208.138 (?), 27.8.2025 22:52

Tastier je i teď, když zrajou slušně, mezi 7 a 8. Neměkne, ale Startce se podle mne nevyrovná, i když letos není ani ona na svém chuťovém maximu. Teď mi přestaly praskat i bifteky, uvidíme v září a podle počasí. Slupku má podobně tvrdou jako Mountain Magic, silnější než Start. Rozhodně to není špatné rajče. U mne ale slupky letos nejsou problém, asi díky tomu deštivému období v červenci. Dokonce ani na balkónech, kde jsou mnohem větší vedra než tam nahoře. Letos jsem Cocktail Crush ani nedal, protože mi jich loni a předloni hodně popraskalo, tedy když přišlo v září mokré počasí a studené noci.

Spencera jsem nikdy neměl, nemůžu tedy porovnat.

Jak to u Tebe vypadá s plísní bramborovou? Můj neodolný vzorek ji nachytal na listy a i pár plodů, ale současné suché počasí bez silnějšího větru jim dovolilo se téměř úplně vzpamatovat a všechna rajčata, které jsem dnes z nich sklidil, byla naprosto zdravá (asi kilo a půl z 8 keřů - pořád to zraje docela pomalu). Jsem rád, že jsem nezpanikařil a počkal, jak se to vyvine. Teď ale má znovu začít pršet. Jsem zvědav, jak to dopadne.

Milan

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (446) - 210.156 (?), 29.8.2025 14:52

ja uz 2x lehce strikal ortivou v rozmezi asi 3 tydnu, naposled je to asi 10 dni, a vse uplne v pohode. pocitam ze posledni postrik udelam ke konci nebo v polovine zari, opet jen na listy, snazim se vyhybat plodum, ale bez zakryti, tedy i ty neco dostanou, bohuzel. OL jsem si pro sebe nastavil aspon na 5 dnu, i kdyz je 3. Jsem smiren a tesim se urodou. Rostlinam zatim ponechavam vsechny listy, krome prvnich vespod, ty jsem odstranil uz v cervnu. Nektera jsem uz nahore zastipl, nad 2m. Jinak sousedka uz ma rajcata slusne napadena, asi 5m ode mne.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3274) - 208.138 (?), 29.8.2025 16:12

Jasně, začal jsi včas. Možná ten třetí postřik není nutný. Ale to bude záležet na počasí. A jen tak mimochodem, já, nestříkač, se domnívám, že ta hrozba z postřiků je přehnaná. Nejsou to přímé jedy, takže určité malé nebezpečí hrozí jen z možných reziduí a to ještě působících po velmi dlouhý čas.

Milan

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025