První preventivní postřik proti PB

host - 208.9 (?) 
27.5.2022 8:38, zobrazeno: 18916x

Raději se hodlám připravit, kdy zahajujete první postřik?

Říkám si, že to raději stříknu dopředu, než abych později brečel.

Díky

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 208.9 (?), 27.5.2022 8:54

Šílenost. Plíseň (v naší lokalitě) hrozí nejdřív cca za 2 měsíce. Ať žijí zbytečné pesticidy... sad

host - 208.9 (?), 27.5.2022 9:26

První postřik před zapojením porostu brambor, coz u mne v poloze cca 600 m.n.. býva tak koncem června, v nižší poloze dříve.

"Aplikace fungicidů proti plísni bramboru je rozhodujícím článkem ochrany. Musí však být zahájena včas a fungicidní clona se musí udržovat bez přerušení po celou dobu vegetace."

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6657) - 208.9 (?), 27.5.2022 11:46

Buď nechápete princip postřiku, nebo tomu nerozumíte vůbec. Když to postříkáte teď "dopředu", jak dlouho myslíte, že ta ochrana vydrží? Jistěže u plísně je třeba stříkat preventivně, ale taky se u toho musí trochu myslet.

host - 208.9 (?), 27.5.2022 13:34

Myslet a pozorně číst.

"... a fungicidní clona se musí udržovat bez přerušení po celou dobu vegetace."

host - 208.9 (?), 27.5.2022 14:40

Evidentně jste si někde našel jakousi instrukce pro velkopěstitele, který nemá čas a kapacitu operativně zasáhnout v případě okamžitého tlaku plísně v případě nepříznivému počasí. Proč nám to předkládáte jako "fakt"?

Běžný zahrádkář utápění brambor v chemii neprovádí. Třeba já nestříkám téměř nikdy, jen když nastane fakt období s divným počasím a plíseň hrozí. A to, pokud se to vůbec stane, tak jedenkrát v létě. Udržovat brambory v cloně pesticidů by mě fakt nenapadlo, protože ty brambory pak budu půl roku konzumovat já a moje rodina. indecision

host - 208.9 (?), 27.5.2022 14:54
To je moje řeč! My naše brambory jíme až do nových brambor. Krmíme prase, nosnice, překrmujeme kuřata na maso. To by se nám těch pesticidů v játrech pořádně nahromadilo z vepřévého, kuřecího, vajec...

host - 208.9 (?), 27.5.2022 14:46

Potřeba bude postřik proti mandelince, už je nakladeno. Když už tam s tím postřikovačem budu lítat přidám určitě listovou výživu, mohl by se dát i výluh z přesličky. U plísně se píše, že bud podle signalizace a nebo při uzavírání řádků. Mám koupený mimo jiné i přípravek který má i částečně kurativní učinek snad až do 48 hodin po napadení a je systémový. Snad letos brečet nebudeme i na mandelinku mám tři druhy postřiků. :-) S častou prevencí je to tak, že se ty přípravky musejí střídat, jinak hrozí rezistence a to je u všeho... Ale pozor! Cibule bude potřebovat proti plísni stříknout určitě, už se ojediněle něco rýsuje. Jinak po španých zkušenostech s pěstováním rajčat a jejich napadením různými plísněmi sazeničky vysazuju už postříkané. Nemáte zač...

host - 208.9 (?), 27.5.2022 14:55

Tak to vaši rodinu lituji, jestli musejí jíst to, co se zeleninou provádíte... no

V životě jsem nestříkal cibuli - co to je "plíseň cibule"? Rajčata i brambory potřebují postřik, jen když plíseň skutečně hrozí, což nyní rozhodně není. Proti mandelince stříkám tak 1x v sezóně, a to ještě obrok, když se náhodou objeví. Co je to střídání přípravků - to jakože zeleninu utápíte týden co týden v novém pesticidovém závoji, a proto je kvůli rezistenci musíte obměňovat? A to pak vážně i jíte?

host - 208.9 (?), 27.5.2022 15:40

celý den a i včera.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty