Pěstování rajčat v pařeništi

Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?)
20.4.2023 19:46
Pane Vladimíre, ono není závidě co. Jenom co to je hrabání a sušení sena, pěstování krmné řepy. Je fakt že si dá výpresky a nebo i nějaká ta jablka, i jiné přebytky ovoce a zeleniny. Ale hnoje stejně není ani na poloviční plochu. Ale když je na pastvě chodím sbírat tak jako pan Milan a nosím ke stromům.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 20.4.2023 7:37
Pane Vladimíre, k večeru bylo u země při nule, ty -2 byl tentokrát jen pokus předpovědět počasí... Jak se říká, nemohou mít každý den meteorologové posvícení. Ale dívám se jen z okna a soudím podle toho, že není jinovatka...

Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 20.4.2023 8:24
Nezmrzlo nic, ale stará kočka využila toho, že kocour který nedělá žádné problémy není ve skleníku, to je tam jeho rajon a jiné tam nechodí, nastěhovala se tam a rozválela ty sazenice okurek a taky vylámala pupeny podnožévé révy na některých sazenicích. Kdybych ji celou zimu neměl doma v kotelně a nebo v garáži, už dávno zakalila a to není tak stará, to je vděk...

host - 62.183 (?), 20.4.2023 12:15

Skvělá zpráva. Příští středu, čtvrtek a pátek budou dle předpovědi noční teploty pod nulou. Ale to by neměl být až zas tak velký problém. Stačí ppužít ty vaše kapličky a dát na ně nějakou namočenou deku nebo jutové pytle- technologie už u našich předků užívaná na pařeništtích.

Vladimír

Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 20.4.2023 17:00
Před chvilkou jsem vysadil do toho teplého pařeniště ten poslední květináč se salátovkama. Uvidíme jakou to kravské lejno bude mít čarovnou moc. Dal jsem tam meteostanici s paměti, jsem zvědavý kolik tam bude zítra ráno. Na balkoně jsem lehce přihnojil slepičím zákvasem, salátovky už zakládají na květ. :-)

host - 60.240 (?), 20.4.2023 17:52

Tak trochu Vám ty možnosti s organickým hnojením závidím.laugh

Vladiímír

Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 20.4.2023 19:46
Pane Vladimíre, ono není závidě co. Jenom co to je hrabání a sušení sena, pěstování krmné řepy. Je fakt že si dá výpresky a nebo i nějaká ta jablka, i jiné přebytky ovoce a zeleniny. Ale hnoje stejně není ani na poloviční plochu. Ale když je na pastvě chodím sbírat tak jako pan Milan a nosím ke stromům.

host - 62.65 (?), 21.4.2023 16:45

V šak já Vám závidím jen ty možnoti s hnojením. Jinak tu práci Vám nezávidím, dnes už vůbec ne. Ale byly doby, když jsem měl práci na zahradě rád.

Vladimír

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3274) - 208.138 (?), 23.4.2023 0:24

Vladimíre, já ji mám stále rád, i když bolí víc a víc. A Ty nejspíš také. Co by nám bránilo nedělat nic, jen si sednout k televizi či jiné zábavě. De fakto nic, a přece to neuděláme.

Jak si vedou Tvoje pařeniště v těchto (už končících) slunečných dnech? Byl jsi na zahradě?

Milan

host - 61.193 (?), 23.4.2023 10:32

Na zahradě jsem byl v pátek. Rajčata jsem jen tak zběžně zkontroloval, vypadají pěkně a je vidět že se uchytily a rostou. V očekávání slunných dní jsem okna pootevřel - vyhodnotil jsem to tak, že bude lepší smířit se s nižšími teplotami v noci než nechat si spálit vrcholy rostlin od slunce. N a zahradu půjdu zítra, rostliny zkontroluji, možná zaliji ohřátou vodou, kterou mám v tom hlubokém pařeništi. Obě pařeniště uzavřu, nebudou sluneční dny a v noci předpovídají nějaké mrazy.

Vladimír

.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3274) - 208.138 (?), 23.4.2023 21:24

Vladimíre, ta ohřátá voda není špatný nápad. Dodá alespoň trochu tepla. Ale těch mrazů bych se nebál: nemají být nijak výrazné a v zavřeném pařeništi mrznout nebude. Ty tam máš ještě přes sklo netkanku, že? Dáš tam datalog?

A měl jsi dobrý nos, když jsi to nechal otevřené v pátek. Nevím jak v Brně, ale kdybych byl nechal hlavně západní balkonovník zavřený, byly by se mi v sobotu nejspíš uvařily. Nechávám je teď otevřené i přes noc (teploty uvnitř nejdou pod 8°C), ať si zvykají, ale stíním jim částečně 17g netkankou. Naprosto žádné popálení. Ale já mám oproti Tobě výhodu v tom, že je mám doma.

Milan

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025