Pěstování melounů v Praze

host - 123.30 (?)
14.9.2007 13:37

Dobrý den,

podařilo se mi vypěstovat meloun, aniž bych ho zasadila. Je to na Vysočině, bez skleníku, má tři plody, jen nevím, zda jsou zralé. Překvapení bylo veliké , těším se, až je utrhneme. Ještě dodám, že vyrostl sám, kde se vzal, tu se vzal. Zdravím a prosím, zda se na vás mohu obrátit o pomoc. Děkuji.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr5 - (2), 12.8.2007 18:51
Opravdu paráda, já to začínám zkoušet. Zajímalo by mě, jestli se musí uměle opylovat nebo to učiní hmyz. Letos mě zatím většina po odkvětu opadla.

host - 37.74 (?), 15.8.2007 23:14

Ne žádné umělé opylování není třeba. Květů je sice plno, ale jen z některých mohou být plody. Letos jsem dal sazenice i na terasu terasovité zahrady. Takouvou úrodu jsem ale nečekal, je tam cca 15 10-15 kg melounu a par menších, na terase se skvěle vyjímají a to jsem na terasu dal jen 3 (tři!!!)  sazenice.

Pepa Novotný

morrison - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (228), 16.8.2007 8:53
Tak to vám závidím, já už letos s melouny bohužel končím - napadla mi to patrně nějaká houbová choroba a rostliny uschly. Na záhoně mi zůstaly jen nedozrálé melounky kolem jednoho kila váhy a zkroucené seschlé listy...

host - 41.30 (?), 16.8.2007 22:52
Dobry den,

rada bych se zeptala, cim je mozno melouny hnojit, pokud byly vysazeny na nevyhnojene misto. Koupila jsem si jen tak z legrace 1 sazenici na trhu. Roste jako Adela, kvete, avsak melouny se na ni netvori.

Dekuji za odpoved

Věra Nossková

host - 37.74 (?), 21.8.2007 7:33

Pestuji jiz patym rokem melouny, vždy velke množství, ale vždy jsem jen použil velke davky organickeho hnojeni (nejčastěji konsky hnuj). Zadne jine hnojeni nepouzivam a myslim ze neni treba. Neustrojne hnojeni behem vegetace si myslim spis uskodi nez pomuze.

Pepa Novotny

host - 123.30 (?), 14.9.2007 13:37

Dobrý den,

podařilo se mi vypěstovat meloun, aniž bych ho zasadila. Je to na Vysočině, bez skleníku, má tři plody, jen nevím, zda jsou zralé. Překvapení bylo veliké , těším se, až je utrhneme. Ještě dodám, že vyrostl sám, kde se vzal, tu se vzal. Zdravím a prosím, zda se na vás mohu obrátit o pomoc. Děkuji.

host - 37.74 (?), 15.9.2007 23:16

Jistě, rad poradím.

Pokud klesají teploty pod 5 stupňu, meloun už neroste a nezraje, zkuste ho tedy utrhnout a uvidíte. meloun vyroste sndano, ale ne vždy uzraje. I na vysočině může uzrat bez skledníku. Musí být ale stoprocentně celodenně na slunci nestíněn a zalévan.

S pozdravem Josef Novotnný

host - 66.20 (?), 15.10.2007 14:07

Dobrý den, pane Novotný,

jak se pozná zralý meloun? Bez mého přičinění jsem na jižně položené zahradě v Praze(!) v průběhu léta objevila rostlinu melounu s 5 různě velkými melouny (podle přiložené fotografie se jedná o meloun vodní), včera jsme je sklidili, měli cca 12 kg. Ze zvědavosti jsem jeden rozkrojila, je úplě bílý a chuti spíše nevýrazné, nasládlé. Je možné nechat zbývající melouny v teple dozrát? Co radíte, jako zkušený pěstitel? Vaše rady si vystavím a na jaře začínáme znovu!

děkuji za odpověď

Markéta

Marča - (44) - 50.90 (?), 15.10.2007 15:25

Dobrý den. Ráda bych věděla jaká semínka melounů (druh) používá pan Novotný, že je má tak krásné. Jsou to obyčejná semínka z hypermarketu nebo ze zahradnictví a nebo si je nechává z vyzrálých plodů. Za radu předem děkuji.

Josefnovotny - (8) - 37.74 (?), 25.10.2007 0:20

Dobrý den,

používám svoje semínka i semínka kupovaná v obchodech. Pro dobrou úrodu není rozdíl, která použiju. Kupovaná mají výhodu, že jsou mořená a je s tím méně starostí, bohužel ale každým rokem jsou čím dal dražší

S pozdravem Josef Novotný

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025