Papriky gigant Meika.
Kdysi před 20 lety, možná ještě dřív, jsem si dovezl pár semen této sorty přímo od prof. Meisela z Kyjova. Zároveň s Meikou-tehdy ještě neměla jméno a byla ve zkouškách, jsem vysadil Amy. Meika ve foliáku a Amy na poli. Jediné co jsem pro Amy udělal- Kolem dokola jsem připevnil 60cm vysokou folii. Nedá se srovnávat nesrovnatelné. Meika ve folníku měla max. 8 plodů a Amy venku nepočítaně. Sklízel jsem ji až do zámrazu v dobré kvalitě. Jediná vada na Amy je antokyanové zbarvení na části plodu. V poslední době zkouším odrůdy Superamy F1,Kvadry F, Amyka F1, a z kapií Rafaela F. Všechno to jsou papriky vhodné pro polní pěstování. K přirychlení používám netkanku a závlahu řeším zásadně kapkou. Hnojím ve vegetaci zásadně na list. Na škůdce-molici-jsem poprvé vloni použil pomerančový olej od Biokontu, kterého mi trochu zůstalo ze sadu. Vynikající výsledek, ale tento přípravek je poněkude drahý. Pod papriky před výadbou pokládám černou textilii, která dle mého poznatku velmi příznivě působí na rostliny. U mě- Brno-jih- ůroda o 14 dnů dřív, velikostně stejné plody, chuťově ůplně někde jinde-oproti kontrole. Na malé části pozemku si vždy pár sazenic vysázím klasickým způsobem pro srovnání. Takto pěstuji i rajčata- zásadně keříčková A to odrůdy TerezaF1, Darinka F1 a Marienka F1. Není vyjímka, aby na keříčku bylo 12 kg nádherných rajčat a to bez opory, pracného vyštipování a vyvazování. Jediná determinantní rajčata, která dělám, jsou koktejlová kvůli mlsným ůstům mé manželky, dcer a vnučky.
Wendy