Papriky 2025

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (352) - 158.138 (?)
4.5.2025 9:48
Jsou to potvory. Já už papriky ve skleníku vysadil, snad už mrazy nebudou. A ty rajčata co jsem přesadil do jiné zeminy zatím nejeví známky zlepšení.uvidime.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3147) - 208.138 (?), 31.3.2025 15:21

Slovo větrem učiněno jest. Já zase spěchal moc. Ty na snímku jsou ty, co mají přijít do zahrady a jsou u manželky na okně. Ty na balkón už kvetou a mají 1 plůdek, ale jsou zahrabané v džungli na mém okně. Chytly zbytky herbicida z koupeného kompostu, který jsem jim neuváženě dal do směsi, ale už se z toho dostávají. Nikdy víc!

Zprovoznil jsem balkonovník, ale má teď být chladno, tak jsem tam ještě nic nedal. Na okno se ještě něco vejde, protože si odběratelé už asi 30 sazenic odvezli. Žongluju s tím, jak se dá.

Milan

31.1. Papriky do zahrady
31.1. Papriky do zahrady

host - 168.103 (?), 31.3.2025 15:57

Pěkné silné rostliny.yes

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2184) - 168.103 (?), 31.3.2025 16:59

Máte ty papriky pánové opravdu pěkné. Jen obdivuji, sám bych je neměl kam dát, tak ať se jim daří.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3147) - 208.138 (?), 31.3.2025 20:20

Já je taky zatím nemám kam dát.sad

Milan

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (352) - 210.156 (?), 9.4.2025 14:38

Foto ze skleniku po mrazech -8, krecht funguje paradne, papriky bez problemu, zeli trochu zruzovelo ale je ok. Rajcata v popredi jsou zbytky na rozdani, svoje mam doma za oknem. Nic v zahonech jsem pred mrazy neprikryval ani nicim nepritapel. Krecht samozrejme prikryt dutinkovym polykarbonatem nonstop.

9.4.
9.4.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3147) - 208.138 (?), 3.5.2025 20:28

Tak, řešení problému kam s nimi se dostavilo samo: opět mi je za okny napadly mohutně svilušky. Nejspíš přezimovaly u mne doma. Jsou tak nepatrné, že ani sebepečlivější úklid či dezinfekce je těžko všechny vyhubí. Je to podobné jako ve sklenících. Sledoval jsem své papriky pečlivě, dokonce s lupou, ale všechno se zdálo v pořádku, papriky rostly a začaly i kvést, takže mám dvě sedmicentimetrové zelené papriky. Je pravda, že jsem teď v poslední době měl napilno na zahradě, takže jsem jim zase až tak moc pozornosti nevěnoval, no, vlastně žádnou kromě zalévání. Tak se stihly pekelně přemnožit - pavučinky všude. Hodlám poprvé v životě použít postřik pesticidem Vertimec (na balkóně), ale škody už nejsou nejspíš napravitelné. Nicméně vyzkouším, zda některá zvládne obrůst. Je mi záhadou, proč se projevily tak pozdě, když mám doma teplo. Dospělci měli vylézt už dávno. Rajčata nebyla postižena jako loni.

Takže končím s pěstováním paprik doma za oknem. Příští rok si vypěstuji jen sazenice do zahrady, pozdní urychlený výsev a po přepikýrování půjdou hned ven na otevřený balkón. Snad to pomůže.

Milan HP

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (352) - 158.138 (?), 4.5.2025 9:48
Jsou to potvory. Já už papriky ve skleníku vysadil, snad už mrazy nebudou. A ty rajčata co jsem přesadil do jiné zeminy zatím nejeví známky zlepšení.uvidime.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3147) - 208.138 (?), 4.5.2025 21:12

Dej jim čas. A tak po 14 dnech je přihnoj, ty rajčata.

Ve skleníku mrznout nebude. Jde o to, že tahle studená fronta vypadá na dlouho. Ale ve skleníku bude slušně.

Milan

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (352) - 158.138 (?), 4.5.2025 21:18
Nedám a nedal. Dnes jsem všechny ostříhal a nechal zalistek pro nový terminál. To je jejich šance. Vycházím z toho že terminály už v sobě měly tolik herbicidu že nebyla šance na zlepšení. Aspoň myslím. To už nebyly jen zakroucené listy, ale pahýly, totální mrzáci.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz