Tak, řešení problému kam s nimi se dostavilo samo: opět mi je za okny napadly mohutně svilušky. Nejspíš přezimovaly u mne doma. Jsou tak nepatrné, že ani sebepečlivější úklid či dezinfekce je těžko všechny vyhubí. Je to podobné jako ve sklenících. Sledoval jsem své papriky pečlivě, dokonce s lupou, ale všechno se zdálo v pořádku, papriky rostly a začaly i kvést, takže mám dvě sedmicentimetrové zelené papriky. Je pravda, že jsem teď v poslední době měl napilno na zahradě, takže jsem jim zase až tak moc pozornosti nevěnoval, no, vlastně žádnou kromě zalévání. Tak se stihly pekelně přemnožit - pavučinky všude. Hodlám poprvé v životě použít postřik pesticidem Vertimec (na balkóně), ale škody už nejsou nejspíš napravitelné. Nicméně vyzkouším, zda některá zvládne obrůst. Je mi záhadou, proč se projevily tak pozdě, když mám doma teplo. Dospělci měli vylézt už dávno. Rajčata nebyla postižena jako loni.
Takže končím s pěstováním paprik doma za oknem. Příští rok si vypěstuji jen sazenice do zahrady, pozdní urychlený výsev a po přepikýrování půjdou hned ven na otevřený balkón. Snad to pomůže.
Milan HP