Papriky 2022
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 29.6.2022 13:49
To o té křupavosti slyším poprvé. Já sacharin do hrnce přidávám až už je nálev uvařený, celkově to dost zapění, je potřeba dávat pozor.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3274) - 208.138 (?), 29.6.2022 14:45
Rozumím tomu dobře, že je už tekutý a nedělá se s ním vůbec nic, jen se naleje na zeleninu a sterilizuje? To mne láká, protože bych to zavařování mohl dělat sám.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 29.6.2022 15:29
Ano nálev je tekutý do sklenic příjde pouze koření pepř a nové. U okurků cibule, mrkev a kopr, hořčičné semínko už je v nálevu. Taky máme ty recepty, kdy se do každé sklenice dává x zrnek toho a x lžiček něčeho jiného, ale je to hodně časově náročné...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 29.6.2022 15:33
Ještě dodám, že nálev není žádné rodinné tajemství. Pan Mgr. Meisl ho dával na letáčku spolu s návodem na pěstování Meika a Bajka.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3274) - 208.138 (?), 29.6.2022 16:51
Díky moc.
Ale mám ještě jeden dotaz na zkušeného zavařovatele, tedy Vás. Jak moc se dá zkrátit sterilizace, aby se to nekazilo? Mám za to, že nejnižší teplota je těch 80°C, ale čas? Většinou se doporučuje 20 minut, ale papriky pak moc změknou. Dalo by se případně použít jen horkého nálevu do vyhřáté sklenice s paprikami a zavíčkovat? Ten nálev by pak těch 90°C mohl mít. Nemám problém přijmout určité procento zmetků.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 95.126 (?), 29.6.2022 18:45
Dobrý den. Trochu se přidám. V mikrovlnce zavařuji už léta. Je to výborné třeba jen na jednu sklenici. Nikdy se nic nezkazilo. Na nálev používám klasické Deko, sladím jen sladidlem. Na dno sklenice u paprik vždy používám olej, dle mého je to velmi důležité pro chuť. Papriky používám jen kapie, podle mně nej je odrůda Lydie, sem tam nějaký ten roh, nikdy se nic nerozvařilo. V roce zavařuji klidně i 60 sklenic. Stanislaw
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 29.6.2022 18:49
Mikrovlnku si chválí sousedka chalupářka, ale u nás funguje klasický zavařovací hrnec. Pokud je nálev silný, mohl by udržet zeleninu i bez zavaření, ale na přichycení víčka nevím jestli by vařící nálev do tepelně neupravených paprik stačil... Nezkoušel jsem to... Ale pamatuju si, že stará bába ještě když s ní byla normální řeč vyprávěla, jak nakládali doma okurky do třílitrovek a zavazovali celofánem, žádné zavařování, žádné víčko. Recept neznám, a těžko ho z ní už dnes někdo vypáčí...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|