Papriky 2022
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 28.6.2022 22:34
Pane Milane, letos vás čekají určitě ještě dvě bohaté paprikové sklizně a na doplnkové zobání bude ještě i po nich. Receptů je všude plno, já bych se po osobní zkušenosti vyhl přidávání stolního oleje do nálevu, protože může žluknout i v zavařenině.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3294) - 208.138 (?), 29.6.2022 1:00
Olej přidávám až před konzumací. Také se mi neosvědčilo ho přidávat před zavařováním. Ta vysoká teplota mu neprospívala chuťově. Ani tomu olivovému, který má malou tendenci k oxidaci, tedy žluknutí.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 29.6.2022 8:49
Do roka opravdu problém není a pro chut je to dobré, většinou jsem dával slunečnicový. Ovšem při velké úrodě kdy pak zůstane nějaká sklenice dva nebo tři roky už to problém může být.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 29.6.2022 11:59
Já každý rok nepěstuju všeho tolik, vysazuju podle stavu zavařenit v regálech. :-D A domácí kečupy a protlak už jsou na nule. Ale dají se jíst i kupované... Největší radost mám, když rozvárku rajčat můžu dělat na zabíjačkovém kotle a nemusí se s tím doma člověk otravovat na plotně. ;-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 29.6.2022 13:00
Pánové, dáváte do nálevu kromě cukru i trochu umělého sladidla?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 214.246 (?), 29.6.2022 13:14
2.1/4 litru vody, 1/2 l octa,16dkg cukru,8 kg soli,5ks bob. List,5 ks hřebíček, 5 ks nové kořeni,5 ks cely pepř,2 lžičky hořč. semínka,15 koleček sacharinu.
Zkuste to a dejte vědět. + kopr
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 214.246 (?), 29.6.2022 13:15
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 29.6.2022 13:44
Já na papriku vařím 2l vody, 8dkg soli, 15 dkg cukru, 0,5l octa, 25 sacharinů. Do sklenic 0,7l přidám pár kuliček pepře a nového koření. Je možno přidat půl kávové lžičky oleje.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|