Papriky 2022



PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6706) - 9.142 (?)
29.6.2022 8:36

Když dělám malé dílky do malých skleniček, určené na chlebíčky nebo jednohubky, přidávám nepatrně olej, ne olivový. Značně napomůže chuti. Nálev běžný komerční. Když se to do roka zkonzumuje, není problém ani s těsněním, ani se žluknutím.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 81.144 (?), 28.6.2022 22:34
Pane Milane, letos vás čekají určitě ještě dvě bohaté paprikové sklizně a na doplnkové zobání bude ještě i po nich. Receptů je všude plno, já bych se po osobní zkušenosti vyhl přidávání stolního oleje do nálevu, protože může žluknout i v zavařenině.
                     
Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3294) - 208.138 (?), 29.6.2022 1:00

Olej přidávám až před konzumací. Také se mi neosvědčilo ho přidávat před zavařováním. Ta vysoká teplota mu neprospívala chuťově. Ani tomu olivovému, který má malou tendenci k oxidaci, tedy žluknutí.

Milan HP

                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6706) - 9.142 (?), 29.6.2022 8:36

Když dělám malé dílky do malých skleniček, určené na chlebíčky nebo jednohubky, přidávám nepatrně olej, ne olivový. Značně napomůže chuti. Nálev běžný komerční. Když se to do roka zkonzumuje, není problém ani s těsněním, ani se žluknutím.

                     
host - 81.144 (?), 29.6.2022 8:49
Do roka opravdu problém není a pro chut je to dobré, většinou jsem dával slunečnicový. Ovšem při velké úrodě kdy pak zůstane nějaká sklenice dva nebo tři roky už to problém může být.
                     
Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3294) - 208.138 (?), 29.6.2022 11:02

Ano, olej jsem přidával do čalamády. Jenže po té nebyla zrovna velká poptávka, takže tu mám sklenice i 3 roky staré a nejspíš půjde obsah do popelnice. Se zavařenou zeleninou mám vůbec problém: nedokážu vystihnout, kolik se toho sní a také je třeba všechno zpracovat, takže jsou vždycky přebytky. Synáčkové odebrali sotva třetinu toho, co jsem měl pro ně připravené. Každý rok si říkám, že toho udělám podstatně míň. Jenže se nikdy nedokážu poslechnout a opravdu toho udělat míň. Řešení vidím v úplném vynechání konzervace. Aspoň na jednu sezónu. Jen mám silné pochybnosti, že to dokážu.sad

Milan HP 

                     
host - 81.144 (?), 29.6.2022 11:59
Já každý rok nepěstuju všeho tolik, vysazuju podle stavu zavařenit v regálech. :-D A domácí kečupy a protlak už jsou na nule. Ale dají se jíst i kupované... Největší radost mám, když rozvárku rajčat můžu dělat na zabíjačkovém kotle a nemusí se s tím doma člověk otravovat na plotně. ;-)
                     
host - 81.144 (?), 29.6.2022 13:00
Pánové, dáváte do nálevu kromě cukru i trochu umělého sladidla?
                     
host - 214.246 (?), 29.6.2022 13:14

2.1/4 litru vody, 1/2 l octa,16dkg cukru,8 kg soli,5ks bob. List,5 ks hřebíček, 5 ks nové kořeni,5 ks cely pepř,2 lžičky hořč. semínka,15 koleček sacharinu.

Zkuste to a dejte vědět. + kopr

                     
host - 214.246 (?), 29.6.2022 13:15

Soli 8 deka

                     
host - 81.144 (?), 29.6.2022 13:44
Já na papriku vařím 2l vody, 8dkg soli, 15 dkg cukru, 0,5l octa, 25 sacharinů. Do sklenic 0,7l přidám pár kuliček pepře a nového koření. Je možno přidat půl kávové lžičky oleje.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?2.10.2025
Robotická sekačka na chalupu1.10.2025
Nestabilní pH v bazénu1.10.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Pila solo 63419.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?15.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika