Paprika, Česká raná - znáte?

host - 147.246 (?)
7.4.2017 10:22

Jestli ty papriky na obrázku v košíku,  jsou totožné s těmi na záhoně, tak to PCR nejsou (papriky PCR mají jiné postavení na rostlině směřují kolmo dolů a né do stran nebo nahoru).

PCR pěstují 40 let a pro moji rodinu a mé známé je to paprika číslo 1. Každým rokem si k nim přidám nějaké novinky, ale zatím jsem za ty roky nenašla žádnou, která by se jí mohla chutí rovnat. Netrhám je zelené, ale nechávám je dozrát do červena a právě při tom dozrávání mají vynikající chuť a také ztratí pálivost.  Hana

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 173.17 (?), 4.4.2017 13:41

Nějak jsem pozapomněl, že tady bylo vlákno týkající se přímo papriky Česká raná. Už si nevzpomínám, ale semena jsem dostal asi od paní Kateřiny a loni jsem tuto odrůdu pěstoval. Chutnala mně. Ten popis na ni sedí. Ušetřil jsem dost semen a mám i letos okolo deseti rostlinek. Je vidět, že není třeba se prosit o semínka a dokonce platit za nějaké kursy horentní sumy, dobří lidé se vždy najdou.

Vladimír

host - 227.97 (?), 7.4.2017 6:26

Dobrý den, 

ráda pěstuji něco nového. Českou ranou bych ráda zkusila, ale podle popisu by to mohla být PCR. Pokud se Vám letos podaří nějaké semínko, ráda bych koupila. 

host - 173.17 (?), 7.4.2017 7:32

Pokud si dobře pamatuji, tak PCR je žlutozelená, kdežto Česká raná je červená. Alespoň tak vypadá ta co jsem loni pěstoval (po popisu jsem v databázi Genové banky nepátral). Nějaká semena mohu dát. Neprodávám!

Vladimír

Česká raná
Česká raná

host - 147.246 (?), 7.4.2017 10:22

Jestli ty papriky na obrázku v košíku,  jsou totožné s těmi na záhoně, tak to PCR nejsou (papriky PCR mají jiné postavení na rostlině směřují kolmo dolů a né do stran nebo nahoru).

PCR pěstují 40 let a pro moji rodinu a mé známé je to paprika číslo 1. Každým rokem si k nim přidám nějaké novinky, ale zatím jsem za ty roky nenašla žádnou, která by se jí mohla chutí rovnat. Netrhám je zelené, ale nechávám je dozrát do červena a právě při tom dozrávání mají vynikající chuť a také ztratí pálivost.  Hana

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz