Okurky Saladin

Delkim - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (152) - 215.123 (?)
12.6.2009 11:44

roubované mám Saladin, jen dvě sazenice a v podstatě skoro nestíhám už teď sklízet, je to obrovský rozdíl proti dřívějšku kdy jsem musel řešit odštipování a neustále to hlídat... teď si to roste jak chce, já to jen upnu směrem nahoru kam potřebuji a když se nějaký výhon moc "plete", tak ho ustřihnu a nic se neděje

ještě mám další hadovky odrůdu Sweet Success, to jsou 30cm dlouhé tenké okurky se sladkou chutí

na příští rok už mám přípravená semínka bílých okurek, citrónových kulatých okurek a pak 50cm dlouhých hadovek, letos jsem to nestihnul

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 2.142 (?), 10.5.2009 12:33

naprosto s vámi slouhlasím loni sem to také zkusil koupil sem dvě na skoušku a odešli jako první tak zůstanu u neroubovanej doma vypěstovanejch

Delkim - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (152) - 215.123 (?), 16.5.2009 17:32

připojuji fotku, zatím se zdají ty roubované ok, třetí týden ve skleníku; nasazují již několik plodů, leč vše stále jen těsně u země, snažím se je "vytahovat" nahoru, ale jde to obtížně

okurka
okurka

Delkim - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (152) - 215.123 (?), 27.5.2009 14:51

včerejší foto, tj. od předchozí fotky jen cca. 9 dní, roste to jako blázen, zatím si to nemohu vynachválit!!! na 2 sazenicích jsem již napočítal cca. 15!!! plodů

tohle je zatím největší kus

Bez názvu
Bez názvu

Delkim - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (152) - 215.123 (?), 11.6.2009 15:25

tak k dnešnímu dni na 2 sazenicích sklizeno již 9 velkých hadovek plus napočítáno přes 30 dalších nasazených plodů

přikládám fotku, tady si nevím rady

nad místem naroubování (kde přesně začíná růst již samotná okurka) tak rostlina pouští jakési kořínky... co s tím? mám to nechat a nebo by toto případné zakořenění bylo špatně? že by díky tomu okurka přestala využívat tykev na které roste

okurek
okurek

host - 216.60 (?), 12.6.2009 8:22

Honzo, jedná se o tzv. vzdušné kořínky. V žádném případě by neměly zakořenit do půdy, protože by tím roubování ztratilo smysl. Jinak pěkné hadovky. Co máš za odrůdy? r.

Delkim - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (152) - 215.123 (?), 12.6.2009 11:44

roubované mám Saladin, jen dvě sazenice a v podstatě skoro nestíhám už teď sklízet, je to obrovský rozdíl proti dřívějšku kdy jsem musel řešit odštipování a neustále to hlídat... teď si to roste jak chce, já to jen upnu směrem nahoru kam potřebuji a když se nějaký výhon moc "plete", tak ho ustřihnu a nic se neděje

ještě mám další hadovky odrůdu Sweet Success, to jsou 30cm dlouhé tenké okurky se sladkou chutí

na příští rok už mám přípravená semínka bílých okurek, citrónových kulatých okurek a pak 50cm dlouhých hadovek, letos jsem to nestihnul

host - 150.3 (?), 5.10.2009 15:20

Ahoj, my pěstujeme okurky ve 20 foliákách. S roubování jsme začali asi tak před 5 lety, první rok jsme to měli na zkoušku půl roubovaných a půl ne. Nyní pěstujeme jedině roubované a jsme nesmírně spokojeni. Rostliny brzo plodí, a sklízíme až do října,  výnos je také znatelně vyšší. Pár sazenic jsme prodali zahrádkářům - někomu šli, někomu ne...

Jinak se o ně staráme jako o běžné okurky (zaštipování, postřik)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz