Okurky Saladin

host - 216.60 (?)
29.4.2009 11:58

Nemusí se zaštipovat. Kolik stojí naroubovaná okurka?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 215.123 (?), 29.4.2009 11:41, zobrazeno: 27048x

Zdravím,

zakoupil jsem roubované okurky Saladin (salátovka) a už jsou pár dní ve skleníku. Hodně jsem se snažil nastudovat o jejich "zaštipování". Jak první květy vyštípnout, na výhonech nechat jen jeden list, atd...

Jenže od prodejce jsem se dozvěděl, že tuhle roubovanou odrůdu mám prostě nechat být a jen sklízet, že není nic potřeba řešit. Pouze pěkně navést na síť ať leze nahoru.

No nevím, mám v tom teď zmatek. Po všech těch radách a návodech na okurky se mi prostě nezdá, že bych to měl nechat být jen tak...

co tedy s tím?

host - 216.60 (?), 29.4.2009 11:56

Čau, dočetl jsem se, že hybridní salátovky F1 (Saladin aj. hadovky jsou určitě F1) se nemusí zaštipovat. Tak je to asi pravda... Robert

host - 216.60 (?), 29.4.2009 11:58

Nemusí se zaštipovat. Kolik stojí naroubovaná okurka?

radegast - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (57) - 3.169 (?), 29.4.2009 12:38

Praha - holesovicka trznice

- roubovane salatovky - 50 Kc

- rajcata a papriky se daji sehnat za 12 Kc

Martin

host - 216.60 (?), 29.4.2009 13:12

... tak to je celkem vývar za 50kč... U nás ve Zlíně nevím, kolik stojí roubované okurky. Papriky a rajčata jsem viděl na trhu taky za 12kč. Máme svoje sazenice a řekl bych, že je to lepší...

host - 55.26 (?), 30.4.2009 18:11

Předloni jsem koupila naroubované okurky v zahradictví v Tlumačově, hergot, taky stály 50 káčé, ale paní říkala, jak budou odolné, rodit že budou jak vzteklé. Prdlajs. Ty, které jsem si předpěstovala, měly větší úrodu, vzrůstem dávno ty roubované předhonily a jakmile přišla plíseň, roubované ji chytily první. Takže není všechno zlato, co se třpytí.

host - 4.138 (?), 30.4.2009 21:08

... a kde v Tlumačově? U Talaše? Jsem z Otrokovic, tak to znám. No to jsem zvědavý na svoje roubované i neroubované hadovky i melouny...  To nerad slyším, že neměly roubovanci výsledky. Vkládal jsem do toho naděje...   

host - 224.10 (?), 13.5.2009 9:45

ahojky, já jsem u Č. Budějovic (600 m.n.m.)a roubovaný okurky ve skleníku si nemůžu vynachválit, nic s nima nedělám, nevyštipuju a roděj jak vzteklý. Jen občas je musím trochu seřezat, aby mi totálně nezaplevelily skleník. V podstatě si v říjnu oddechnu, že konečně budeme jíst i jinej salát, než okurkovej. Tchyně je u Žlutav (ZL), roubovanou okurku si koupila tady a dala doma do skleníku, a chytla jí hned plíseň a stála za prd... že by to bylo podnebím?? U nás stojí roubovanka 35,- Kč

host - 55.26 (?), 13.5.2009 10:19

Jojo, u Talaše. Jezdila jsem si tam na sazenice, sadbové brambory a tak různě. Nerada bych na ně házela nějakou špínu, paní i pán jsou fajn, ochotní a takoví normální lidi. Bohužel mi vloni prodali sazenice gigantů, vyrostly normální kedlubny. Jo, ještě roubovaný meloun, podařilo se mi vypěstovat tři malé melouny. Ale to mohlo být i počasím. Letos jsem si napěstovala čtyři sazenice melounu Jánošík (ze šesti semen v sáčku vzešly jen ty čtyři). Tak uvidíme, jestli roubovaný jo nebo ne. Bohužel předevčírem a včera se hodně ochladilo, tak nevím, jestli to přežijí. Sice jsem je včetně paprik a rajčat přikryla, kdyby to šlo, dám jim šály a palčáky. Tak snad ještě dnes a se zimou bude definitivní konec.

host - 216.60 (?), 14.5.2009 8:36

Proti Talašům nic nemám, taky nechci a nemůžu nic proti nim říct. Kupoval jsem tam jen vloni pár sazenic už ani nevím čeho... a byly dobré. Taky mám 4 sazenice Jánošíka z toho 2 jsem narouboval, tak uvidíme. Jsem zvědavý na žlutý meloun, jestli se podaří... chuť, velikost, množství... Sadit je budu tento víkend společně s ostatníma melounama taky roubovanýma i normálníma. Rouboval jsem prvně i hadovky Saladin, Saturn tak jsem zvědavý na porovnání z neroubovanýma. Ještě mám Vandu a Lindu. Tak uvidíme  Jak pěstuješ ty melouny? Mám na mysli, jestli na textilii, hnojení, poloha záhonu atd...? Díky

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz