Domnívám se, že to nebude tím, jakou pěstujete odrůdu, ale že rostlinám něco schází. Například dusík, který je důležitý pro buněčnou stavbu, pro tvorbu bílkovin v těle rostlin a tvorbu chlorofylu. Ten hraje důležitou roli ve fotosyntéze rostliny. Má vliv na tvorbu chlorofylu v listech a celé rostlině.
Jestliže rostlina nemá dostatek dusíku, listy i rostlina jsou světlezelené. Zdravím - Daniela.
Na vysvětlenou - s těmi měděnými drátky - psala jsem, že dělali rozbor plodů (ne půdy), tj. rajčat, a plody údajně obsahovaly mnohnásobně vyšší obsah mědi. Takže tuto metodu ochrany rajčat před plísní rozhodně nedoporučili.
Dobrý den, moc někoho prosím o radu-mám ve skleníku hořké okurky nakladačky, loni tomu tak nebylo.Dá se ta hořkost z už otrhaných plodů odstranit, nebo co s tím aby ty další hořké už nebyly?Děkuji.
Pokud naložíte nahořklé okurky, tak zavařením v láku ta nahořkolost zmizí. Problém je jen tehdy, pokud část ( těch větších nakládaček) používáte i na saláty. V tom případě někdy pomůže to, že se seřízne větší část okraje od stopky - aspoň tak 3 až 4 cm. Ten okraj je nejvíc hořký. Zdravím - Daniela.