hlavně zeleninové i ovocné saláty, v tomhle je prostě nedostižná
pak různé úpravy těstovin, kdy rukolu zamíchám až když to jde na talíř
v tomhle se úžasně doplňuje s balsamikem a parmezánem, nedostižná kombinace! např. těstoviny + na oliv. oleji česnek, sušená rajčata, oloupaná čerstvá rajčata jen dužinu a pak z ohně pryč a čerstvý parmezán, bazalka, balsamiko a rukola!
osobně rukolu nejraději jen s rajčaty (pokud nejsou domácí, tak si připlatím za ty skutečně voňavá a zralá např. v italském obchodě), mořskou solí a dobrým olivovým olejem
a manželce dělám v létě tohle, to miluje:
opéct pod grilem nebo na grilovací pánvi silnější plátky ciabatty nebo jiného kvalitního fr. či it. bílého pečiva
pokapat oliv. olejem, na to ledabyle pokládat prosciutto a na to směs: rajčata, RUKOLA, jarní cibulka, bazalka, oliv. olej, sůl, čerstvý pepř a kvalitní balsamiko! a zasypat nahrubo strouhaným čerstvým parmezánem
někdy do toho dám ještě avokádo, když se zadaří a dozraje a nezplesniví, v obchodě je většinou nezralé...