Mám dát papriky, rajčata ven?

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 166.3 (?)
28.4.2012 20:47

hlavně zeleninové i ovocné saláty, v tomhle je prostě nedostižná

pak různé úpravy těstovin, kdy rukolu zamíchám až když to jde na talíř

v tomhle se úžasně doplňuje s balsamikem a parmezánem, nedostižná kombinace! např. těstoviny + na oliv. oleji česnek, sušená rajčata, oloupaná čerstvá rajčata jen dužinu a pak z ohně pryč a čerstvý parmezán, bazalka, balsamiko a rukola!

osobně rukolu nejraději jen s rajčaty (pokud nejsou domácí, tak si připlatím za ty skutečně voňavá a zralá např. v italském obchodě), mořskou solí a dobrým olivovým olejem

a manželce dělám v létě tohle, to miluje:

opéct pod grilem nebo na grilovací pánvi silnější plátky ciabatty nebo jiného kvalitního fr. či it. bílého pečiva

pokapat oliv. olejem, na to ledabyle pokládat prosciutto a na to směs: rajčata, RUKOLA, jarní cibulka, bazalka, oliv. olej, sůl, čerstvý pepř a kvalitní balsamiko! a zasypat nahrubo strouhaným čerstvým parmezánem

někdy do toho dám ještě avokádo, když se zadaří a dozraje a nezplesniví, v obchodě je většinou nezralé...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 62.91 (?), 29.4.2012 18:01

Leta letoucí to tak nějak přirozeně sleduju a ochlazení v době okolo zmrzlých je velmi pravidelné. Z nějakého důvodu se sem po onom silném jarním oteplení vleje studený vzduch přímo ze severu a i když přímo nemrzne, tak zima je to citelná. Pak už záleží na poloze, někde to přečkají bez úhony a o kousek dál ve vyšší poloze je třeba všechno hin.Můžou přijít ale i o něco dřív, třeba už 5. kvetna.

host - 62.91 (?), 12.5.2012 14:43

Tak zmrzlíci potvrdí svoji pravidelnost i letos. V poslední době si ani nějak nevybavuji, že by nepřišli. Byly vyjímečné roky jako 2001 a 2003, oba ale měly úplně jiný a vyjímečný charakter počasí.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 28.4.2012 21:42

Díky dnešnímu nárazovému vichru jsem dnes vysadil jen Hokaido, ostatní zůstavá jen venku.

Rajčata...
Rajčata...
... papriky, lilky a melouny...
... papriky, lilky a melouny...
...rajčata...
...rajčata...
...citrus...
...citrus...
...sestava ve skleníku...
...sestava ve skleníku...
...hadovka, papriky, réva.
...hadovka, papriky, réva.

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.30 (?), 28.4.2012 12:48

Také už mám rajčata ve skleníku(u zdi) 14 dnů. 36 zasazených v zemi a 30 ještě čeká v krabicích od mléka na venkovní výsadbu. Dnes jsem vysadil do skleníku(u zdi) 26 paprik a stejné množství mám ještě doma, ty půjdou do druhého skleníku(volně stojící) asi zítra.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3382) - 5.149 (?), 28.4.2012 20:05

Pane Honzo, chtěl bych se zeptat co s tou rukolou děláte? Dáváte ji do salátu nebo ji i jinak zpracováváte? Předem děkuji za odpověd.

Mr Big

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 166.3 (?), 28.4.2012 20:47

hlavně zeleninové i ovocné saláty, v tomhle je prostě nedostižná

pak různé úpravy těstovin, kdy rukolu zamíchám až když to jde na talíř

v tomhle se úžasně doplňuje s balsamikem a parmezánem, nedostižná kombinace! např. těstoviny + na oliv. oleji česnek, sušená rajčata, oloupaná čerstvá rajčata jen dužinu a pak z ohně pryč a čerstvý parmezán, bazalka, balsamiko a rukola!

osobně rukolu nejraději jen s rajčaty (pokud nejsou domácí, tak si připlatím za ty skutečně voňavá a zralá např. v italském obchodě), mořskou solí a dobrým olivovým olejem

a manželce dělám v létě tohle, to miluje:

opéct pod grilem nebo na grilovací pánvi silnější plátky ciabatty nebo jiného kvalitního fr. či it. bílého pečiva

pokapat oliv. olejem, na to ledabyle pokládat prosciutto a na to směs: rajčata, RUKOLA, jarní cibulka, bazalka, oliv. olej, sůl, čerstvý pepř a kvalitní balsamiko! a zasypat nahrubo strouhaným čerstvým parmezánem

někdy do toho dám ještě avokádo, když se zadaří a dozraje a nezplesniví, v obchodě je většinou nezralé...

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3382) - 5.149 (?), 28.4.2012 22:21

Ještě jednou díky, mně taky hodně chutná, jen jsem neviděl jak ji upravit.

Mr Big

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025