Lignohumat

host - 81.42 (?)
28.3.2013 18:42

Wendy

Dobrý den. Hnojivo Wuxal nepoužívám protože Fosfa Poštorná vyrábí listové hnojivo na úrovni všech zahraničních a za podstatně jinou cenu.

Používám je jak na ovocné stromy tak na plodovou zeleninu v dávce 5-8l/ha 1xtýdně. Kamarád používá to stejné hnojivo v dávce 2l/ha 1x týdně a skoro se stejnými účinky. Proto jsem se rozhodl přejít v letošní sezoně na jeho způsob dávkování. Zřejmě pokud je před výsadbou půda dostatečně vyhnojena, tato dávka bohatě stačí. Dokonce i v loňském suchu se stromy daly udržet pomocí tohoto hnojení v mnohem lepší kondici než stromy jen na kapkovce. U rajčatm jsem pozoroval to samé.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 28.222 (?), 27.3.2013 17:44

Dobry den. Použivate prosim Vas niekto hnojivo Wuxal? V akych intervaloch sa použiva na jablone a na revu? Ďakujem, Jaro.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 57.250 (?), 28.3.2013 10:10

Wuxal není jedno hnojivo. Firma vyrábí víc Wuxalů (Super, Calcium, Aminocal, možná i další). Jejich složení i účel se liší.

host - 28.222 (?), 28.3.2013 13:02

Mam na mysli Wuxal super. Nepišu tam ale v akych intervaloch sa použiva na révu a jablone. Pri inych hnojivach je to čo 10, alebo 14 dní.Pri Wuxale super to neni napísané.Ďakujem, Jaro.

host - 28.222 (?), 28.3.2013 13:04

Ešte som zabudol, že neviem intervaly ani ako hnojivo do pody, a ani ako postrek na listy. Jaro.

host - 81.42 (?), 28.3.2013 18:42

Wendy

Dobrý den. Hnojivo Wuxal nepoužívám protože Fosfa Poštorná vyrábí listové hnojivo na úrovni všech zahraničních a za podstatně jinou cenu.

Používám je jak na ovocné stromy tak na plodovou zeleninu v dávce 5-8l/ha 1xtýdně. Kamarád používá to stejné hnojivo v dávce 2l/ha 1x týdně a skoro se stejnými účinky. Proto jsem se rozhodl přejít v letošní sezoně na jeho způsob dávkování. Zřejmě pokud je před výsadbou půda dostatečně vyhnojena, tato dávka bohatě stačí. Dokonce i v loňském suchu se stromy daly udržet pomocí tohoto hnojení v mnohem lepší kondici než stromy jen na kapkovce. U rajčatm jsem pozoroval to samé.

host - 39.219 (?), 28.3.2013 19:10

Děkuji za info a přiznávám, že o nabídce hnojiv z Fosfy jsem neměl ponětí ani se s nimi doposud nesetkal v obchodní síti.

Můžete prosím blíže uvést druh vámi používaného listového hnojiva popř. koncentraci /ředění/ hnojiva při aplikaci postřikem na list?   děkuji j.c.

host - 39.30 (?), 30.3.2013 11:11

Dival jsem se na internet a zadne hnojivo urcene primo pro listovou vyzivu jsem nenasel.

Pro listovou vyzivu se doporucuje mimo Wuxalu i Vegaflor (koncentrat pro mimokorenovou vyzivu), cena na e-shopu, kde nakupuji, 60 Kc za litr nebo 45 Kc za pul litru (davkovani 20-25 ml na 10 l). J.R.

host - 39.30 (?), 30.3.2013 16:02

Pan Wendy uvedl - Hnojivo Wuxal nepoužívám protože Fosfa Poštorná vyrábí listové hnojivo na úrovni všech zahraničních a za podstatně jinou cenu.

Vive Ligno super 1L - způsob použití:  Formou zálivky i rosením, cena 139 Kc. Tak kde je ta podstatne jina cena a kde je to listove hnojivo na urovni vsech zahranicnich, kdyz je to hnojivo primarne urcene pro zalivku ? A listove hnojivo Vegaflor (tuzemske) stoji 60 Kc / litr ? J.R.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 102.201 (?), 30.3.2013 21:49

Samoltná cena za litr kapalného hnojiva může být zavádějící. Je třeba ještě vědět kolik % živin (a jakých) obsahuje. Orientačně může sloužit doporučené ředění. Přepočtením na obsah biogenních prvků vidíme, že ceny jednotlivých malospotřebitelských balení hnojiv jsou srovnatelné.
   Hnojiva od Fosfy samozřejmě žádná cenová bomba nejsou, pan Wendy jim chtěl udělat trochu té reklamy. Což se mu, koneckonců, povedlo.

host - 39.30 (?), 30.3.2013 22:20

Neni problem zjistit ze Wuxal ma cca 8 procent NPK a Vegaflor cca 6 procent. Pouzivam obe hnojiva, i kdyz vice Wuxal. Predevsim jsou to listova hnojiva s dalsimi stopovymi prvky, nikoliv hnojiva k zalivce. Kapalne hnojivo neni automaticky listove hnojivo. J.R.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz