Kdy nejpozději můžu koupit sadbu v zahradnictví?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 14.171 (?), 24.4.2015 7:41, zobrazeno: 8910x
Dobrý den,
chci se zeptat, jesti nemáte zkušenost, kdy naposledy se dá sehnat nějaká sadba rajčat, okurek a paprik??? Myslím tím v zahradnictvích. Teď je velký boom a zahradnictví začínají s prodejem.
Momentálně skleník nemám. Ale do půlky května by snad být měl.
Mám před porodem a v půlce května budu 14dní až 3týdny po porodu. Tak mě zajímá, jestli se dá i po "Zmrzlých mužích" sehnat sadba...
Děkuji
Kosinková
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 240.105 (?), 24.4.2015 8:03
Zdravím.
Jsem na tom termínově podobně (hůř), takže letos předpěstovávám i okrasné rostliny, aby je manžel potom jenom podle instrukcí napíchal do země. Dle zkušeností vím, že v okolních zahradnictvích (okolí Blanska, Brno Zelný trh) se přísady dají sehnat, jak zeleninové, tak třeba truhlíkovky. Zrovna ty nakupuji většinou až později - bývají pěkně silně vzrostlé, můžu je dat zrovna do truhlíku a ven a ještě je mívají se slevou. V zelenině je možná menší výběr, ale taky si vyberu bez problému. A dalším slušným zdrojem jsou přátelé, rodina a sousedi, kteří po výsadbě vyměňují přebytky předpěstované sadby. 
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.171 (?), 24.4.2015 8:51
Moc dekuji!!! Snad mi to vyjde. Nerada bych kupovala pak zeleninu z marketu, když muzu mít zdravou a levnější!!! Jsem blszen, nikdo mi nevěří ze se to da zvládnout i s miminkrm, ikdyž už bude ctvrte...😁
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.171 (?), 24.4.2015 10:16
Tak ještě zkusím namocit semena do vody, urychlit kliceni a pak dat do substratu.uvidim, jak to pojde rychle.kdyby to neslo, tak zkusím sehnat sadbu koncem května.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.171 (?), 24.4.2015 11:44
Nebojte, budete... jestli budete mít aspoň trosku spave miminko. Což ja jde mela zatím všechny, tak v to doufám i teď! 😇
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|