Jsou chutné a voňavé?

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 102.144 (?)
31.3.2010 12:11

Děkuji za radu. Zasadím tedy od každého druhu pár semínek, když se podle barvy semínek nejde orientovat dopředu. Po loňské nepříjemné zkušenosti, kdy veškerá moje péče o ně byla znehodnocena dodáním jiného druhu do sáčku se semínky, navíc opravdu nedobrého a bez vůně, je však dám někam stranou, pouze je patřičně pozašťípnu. Pokud budou aspoň dva druhy z nich chutné a voňavé, budu za to ráda.

Zajímalo by mě, jak si při kupování semínek vybrat opravdu chutný a voňavý cukrový meloun?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 113.33 (?), 29.3.2010 22:19, zobrazeno: 4361x

Loni jsem si koupila semínka cukrového melounu Oranje Ananas. Vyrostly mi úplně jiné, zřejmě to byla odrůda Tendral a vůbec nebyly chutné ani voňavé. 

Letos jsem si zakoupila směs barevně odlišených semínek cukrových melounů:  Yellow Canaria (žluto-bílá dužina), Ogen (bílo-zelená dužina) a Jumbo (oranžová dužina).

Na netu jsem našla různé informace k těmto cukrovým melounům, ale celkem nic o tom, kromě Ogenu, jak chutnají.

Snad mi letos z nich vyroste to, co je na sáčku deklarováno. A jestli ano a jestli je znáte, mám se těšit, že budou chutné a voňavé? 

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 108.9 (?), 30.3.2010 14:16

Pěstitelé s mlsnými jazýčky, svěřte se, jestli jste už někdo některou z těchto odrůd ochutnal, nebo ne? Jestli je některá z uvedených odrůd ne moc chutná, tak bych ji ani nevysazovala. 

Loni jsem obskakovala celé léto ten nechutný a nevoňavý Tendral, který byl v pytlíčku místo Oranje Ananas, nechce se mi proto dát si letos zase podobné opáčko. Prosím.

ma.li - (10) - 234.252 (?), 31.3.2010 8:04

Presne tento balíček farebnú zmes som mala minulý rok. Podľa semien ťažko rozoznáte, ktorý je ktorý, musíte ich vysiať všetky. Mne osobne najmenej chutil Yellow canaria, bol akýsi suchý. Druhé dva boli dobré, aj pekne voňali. Tento rok mám iné odrody, teraz z hlavy neviem názvy. Mám ich už zasiate, lebo ich chcem vrúblľovať. Toto sú tie vaše.

Hales Jumbo
Hales Jumbo
Yellow Canaria
Yellow Canaria
Ogen
Ogen

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 102.144 (?), 31.3.2010 12:11

Děkuji za radu. Zasadím tedy od každého druhu pár semínek, když se podle barvy semínek nejde orientovat dopředu. Po loňské nepříjemné zkušenosti, kdy veškerá moje péče o ně byla znehodnocena dodáním jiného druhu do sáčku se semínky, navíc opravdu nedobrého a bez vůně, je však dám někam stranou, pouze je patřičně pozašťípnu. Pokud budou aspoň dva druhy z nich chutné a voňavé, budu za to ráda.

Zajímalo by mě, jak si při kupování semínek vybrat opravdu chutný a voňavý cukrový meloun?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Kúdel alebo teflónová páska?13.10.2025
Kotel Sam Bio 910.10.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?2.10.2025
Robotická sekačka na chalupu1.10.2025
Nestabilní pH v bazénu1.10.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz