Jde mi o to ten spodek u hlíny, je to v pořádku, že je takhle tmavý?
Jinak je budu přesazovat do jiné hlíny...
Je krásně zelené, není vytažené, celkově vypadá dobře. Ale ten krček je nějak zúžený, nebo se mi to jen zdá? To by mohlo znamenat houbové napadení. Jinak samotná tmavá barva krčku nic špatného neznamená.
jj, byla tam plíšeň, proto budu přesazovat do čistého.
Ale stonek, jak vy říkáte krček mám u většiny rajčat užší než vršek, jak je to možné? :-/
Ta vaše HLÍNA se mi vůbec nelíbí - nebyla by lepší kvalitní zemina? To bílé na povrchu je plíseň?
Já rajčata v kelímcích zalévám zespoda, zemina na povrchu je většinou suchá a plíseň se neobjevuje. Krčky jsou silné, zelené. Jarda.
Já mám dole stonky užší než vršek a to u většiny rajčat, je to problém? Viz fotografie...
Plíseň tam nevidím?
Jak to vidíte? Anomálie? :(Nerozumím
Anomálie je v tomto případě poškozený stonek v úrovni povrchu zeminy. Když se podíváte na další Vaše snímky tak uvidíte zdravé stonky.
PS: Už jste rajče přesadil?
Mirku, takhle vypadají po přesazení, není problém, když se občas utrhly nějaké kořeny? :-/
ps: ještě 2 týdny a budu moci papriky a rajčata dát na balkon?
je toto v pořádku? zalévat zespoda? Vezmou si to, když nemají kořeny až dospod kelímku?
Pochopitelně, voda zeminou vzlíná obdobně jako knotem. Já jinak např. sazenice rajčat nezalévám.
Mr Big