Jak zpracovat nadbytek salátových okurek



host - 69.62 (?)
6.8.2015 14:07

Ze salátových okurek dělám výbornou čalamádu.
Salátové okurky nakrájet na struhadle na kolečka i se slupkou. 2,5 kg
Zelí nakrouhat na struhadle. 2,5 kg
Cibuli nakrájet na půlkolečka. 2,5 kg
Dýni nebo cuketu podle sezóny nakrájet na kostičky. 2,5 kg
Sůl podle chuti
1/2 l octa
¼ oleje
¼ cukru.
Všechno smíchat a posolit. Nechat zavadnout 2 hodiny. Pak přidat ocet, cukr a olej a dochutit jako zelný salát.
Nedávat vodu neboť okurky pustí vodu i cukety. Pak plnit do sklenic i se šťávou a zavařovat 30 minut na 180. Jíst až po měsíci až se naleží. Je to jedna z nejlepších čalamád, spíše zelný salát s okurkami.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
      
Loupi - (4) - 72.246 (?), 19.8.2014 18:06

Loni jsem měl také přebytek hadovek a tak jsem zkusil " americkou čalamádu" a musím říci, že nám to doma tedy velmi zachutnalo, letos jsem už dělal čtvrtou dávku. To kari tomu dává takový ten šmrnc. Ještě musím podotknout, že hadovky před nasolením rozříznu vejpůl a vydlabu lžící semínka, semínkovou hmotu smícháme s kefírem, je to osvěžující.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 114.253 (?), 27.8.2014 19:06

právě jsou v zavařovacím hrnci "americké okurky"...je dost receptů, u známých jsme to zkusili a je to pecka, navíc když hadovky stojí 4 kačky kus.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 254.91 (?), 1.9.2014 16:14

My přebytek salátovek zavařujeme a říkáme jim naháči. Okrájíme,rozřízneme napůl a lžící vydrápneme semena. Naskládáme do sklenice a pak řezem zaříznem potřebnou délku ve sklenici... Zalejeme klasikou a sterilujeme jako nakladačky... Mili

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 51.15 (?), 28.9.2014 21:48

Pěstuji pouze salátové okurky, ale nechávám dorůst jenom tolik, kolik jich stačíme sníst. Většinou je trhám ještě malé, zrovna vhodné k zavařování jako nakládačky. Velmi se mi to osvědčilo. Jsou krásně štíhlé a rovné. Ty trochu odrostlé nakládám jako kvašáky. Ája

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 69.62 (?), 6.8.2015 14:07

Ze salátových okurek dělám výbornou čalamádu.
Salátové okurky nakrájet na struhadle na kolečka i se slupkou. 2,5 kg
Zelí nakrouhat na struhadle. 2,5 kg
Cibuli nakrájet na půlkolečka. 2,5 kg
Dýni nebo cuketu podle sezóny nakrájet na kostičky. 2,5 kg
Sůl podle chuti
1/2 l octa
¼ oleje
¼ cukru.
Všechno smíchat a posolit. Nechat zavadnout 2 hodiny. Pak přidat ocet, cukr a olej a dochutit jako zelný salát.
Nedávat vodu neboť okurky pustí vodu i cukety. Pak plnit do sklenic i se šťávou a zavařovat 30 minut na 180. Jíst až po měsíci až se naleží. Je to jedna z nejlepších čalamád, spíše zelný salát s okurkami.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Bacula - (37) - 145.88 (?), 8.8.2015 12:32

Dobrý den, prosím o upřesnění, kolik cukru 1/4 kg? Stupně na zavaření mají asi být 80, 180 bych asi nedokázala.Děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 135.19 (?), 30.12.2015 14:10

Vážená paní, normální člověk nadměrnou úrodu okurek buď rozdá dětem nebo zavaří. Rada na nadměrnou úrodu je : sázet jich jen málo nebo žádné a jít si je koupit do krámu abyste si nepřidělala práci!!! 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 96.35 (?), 31.12.2015 4:52

Nepochybuji, že tazatelka ví, co s přebytky okurek. Jen hledá další nápady.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
LacoSk - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (85) - 96.231 (?), 31.12.2015 7:50

Neviem či ste záhradkár, či niečo pestujete, koľko máte rokov...

Ak ste záhradkár a niečo aj pestujete, tak musíte vedieť, že občas to už tak býva, že jeden rok sa niečoho urodí viac, inokedy menej. Záleží to na mnohých faktoroch. Aj jabĺk na strome je niekedy len pár, a na druhý rok ich môže byť toľko že treba podopierať konáre aby sa nezlomili. Nuž a keď je tej úrody veľa, tak rozumný hospodár sa snaží čo najväčšiu časť svojej úrody nejako spracovať. Iste sú aj taký, ktorý nadúrodu rozdajú (ak majú komu) alebo jednoducho vyhodia. A pani sa pekne pýta, ako spracovať nadúrodu uhoriek. Tak buďte taký láskavý, ak chcete pomôcť a podadiť tak jej odpovedajte slušne a k veci. Ak nemáte k tomu nič, tak je rozumnejšie byť ticho.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 232.120 (?), 1.1.2016 8:01

Pán 96.231 má pravdu.Rada nesázet toho tolik je tzv.,,nad zlato",ale to je pro případ, že je úrodný rok a stačí to.Taky můžou rostliny živořit, pak máte skoro prd a pak celá práce i s tím málem příjde vniveč a líto a říkáte si.:že já toho nevysel víc, aby aspoň něco bylo.

Abych tedy přispěl přímo k jádru pudla.My přidáváme salátovky do směsky(mrkev, cibule,paprika, ačovka)kde jsme neúrodu ačovek nahradili okurkami nakládačkami a část salátovkami a vloni jsme tam šoupnuli na zkoušku i celer.

A salátovky se dají přikrájet i do amerických okurek.Zdar do nového roku a mnohoých pěstitelské úspěchů přeje Jirka a Olí a zde na fóru co nejméně kyselých rejpalů, kydoňů, radílků a chytrolínů :-):-):-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika