Jak skloubit pěstování a dovolenou?
|
|
|
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3128) - 6.138 (?) 7.12.2018 8:55
Jirko, bohužel je rozdíl mezi skleníkem či balkónem, kam neprší a mým balkónem na dešti. Tam je nutné zabudovat ještě nějaké vhodné čidlo, které za deště zavlažování vypne, a to na určitý čas, aby nedošlo k přelití a vyplavení živin. A další věc je, že vlhkost půdy se bude v jednotlivých květináčích lišit podle velikosti květináče a vzrůstu rajčete. Pravda, pro překlenutí řekněme týdne, maximálně dvou, by možná jednoduchý systém stačil (v kombinaci se znalostí předpovědi počasí), ale když už něco budovat, tak aby to stálo za to, abych nemusel lítat každý den s vodou.
Hledal jsem v Zavlažovacích zařízeních tady na föru, ale nic pro květináče jsem nenašel.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Katkos - Bronzový Zahrádkář (62) - 99.86 (?), 7.12.2018 13:09
Slovenska stranka vrabciak.sk ma cely obsah v cz, aj kontakt telefonicky bol v cz. Pozrite si sortiment, ja som kupila samozavlazovacie kvetinace firmy Plastia typ bergamot. 2 druhy 35x35 cm a 40x40 cm. Vojde tam naspodok minimalne 3 l vody. Len som mala pocit, ze potom sa zmesti malo substratu. Neviem, ci nedokupim Plastia typ siesta, su vyssie tie kvetinace a okruhle. Su prezentovane tieto typy pestovania aj na you toube. Vrabciak cz neexistuje, urcite sa len inak vola. Pan google vyriesi.
Katka
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3128) - 6.138 (?), 5.1.2019 20:22
Rozumím-li dobře, není radno věřit "dobrým lidem" - pedagogický optimismus zklamal (ostatně jako většinou). Hlavní je, že přežila.
Teď jsem právě objevil velice zajímavou věc: když jsem v listopadu likvidoval balkóny, otrhal jsem tak ještě dvě hrstě Vilem v zeleném stavu. Dal jsem je do košíku do spíže, kde je kolem 12°C a blaze na ně zapomněl. Po nejmíň dvou měsících jsem je znovu objevil a ke svému úžasu zjistil, že se ani jedna nezkazila (ještě ani všechny nedozrály). Jsou sice kyselejší, ale vydrží opravdu hodně dlouho. A i ostatní moje odrůdy, tedy kromě Maglia Rosa, stále ještě dozrávají ve spíži. Denně jich tak 6 - 8 sním, ale myslím, že do února by mohly vydržet. A jsou to chuťově pořád dobrá rajčata, kyselá, ale co na tom?
Milan
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 215.22 (?), 17.1.2019 16:18
Teraz som pracovne tyzden mimo domu v Uk [ od 15.- do 22. 1.] a moje pokusne rajciny budu musiet vydrzat bez polievania. Tak uvidim ako budu vyzerat, ked sa vratim.
Eva T.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 37.138 (?), 19.2.2019 12:45
Zapichnut k rastlinam obrátenu plastovu fľašu s odrezanym dnom. Výborné sú tie hnedé od piva, lebo majú dlhé hrdlo. Na hrdlo urobiť dve malé dierky (nahriatou ihlou). Voda bude pomaly stekať a presakovať. A nejaký čas má rastlina vlahu. Vhodné urobiť v predstihu a otestovať. Samozávlaha zadarmo 😉
K paradajkám v záhrade dávam 20 litrové bandasky. Jednu medzi 2 kríčky. Myslím. A to už pri sadení, aby sa mi tá bandaska tam vošla
Anna
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|