indická okurka

host - 71.119 (?)
9.8.2011 21:37

Také jí mám - podle návodu na sáčku se semátky - ve skleníku. Plody - 10 cm- začnou uhnívat.

Roste bujně - je to taková filmová Adéla. Zvláštní je, že se jí nedrží žádný skleníkový škůdce. Nechytla ani svilušky ani mšice, byď s nimi ve skleníku bojuji na okurkách a paprikách.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 71.119 (?), 9.8.2011 21:37

Také jí mám - podle návodu na sáčku se semátky - ve skleníku. Plody - 10 cm- začnou uhnívat.

Roste bujně - je to taková filmová Adéla. Zvláštní je, že se jí nedrží žádný skleníkový škůdce. Nechytla ani svilušky ani mšice, byď s nimi ve skleníku bojuji na okurkách a paprikách.

host - 95.84 (?), 10.8.2011 22:09

Četl jsem, že se plody venku udrží až v období 4 měsíce po výsevu. Letos je mám tedy už od července, v minulosti v srpnu v souladu s tímto názorem. Mám dvě rostlinky i ve skleníku, ale neplodí. Věřím, že i tady později začnou a zmrznou také o něco později. Kamarád z Argentiny je nakrájí na plátky i se slupkou a krátce povaří v bujónu. Je to docela dobré. My ji jíme v zeleninové směsi např. s mrkví. Nerozvařuje se tolik jako cuketa, protože je trošku tužší. Nevím, zda to je výhoda, ale je to aspoň malá změna po cuketových týdnech. Mimmo

host - 236.75 (?), 28.8.2011 22:32

Tři doma vypěstované sazeničky jsem v květnu zasadila do skleníku, občas pohnojila granulovaným hnojem rozpuštěným ve vodě a holky rostly jako z vody.Když už byly šlahouny neúnosně dlouhé a rajčata a okurky protestovaly, protáhla jsem je otevřeným okýnkem ven a v současné době mám na skleníku takové macky, že se bojím aby neprasklo sklo.Metrové visí i z jabloně, kde se také zabydlely.Asi chtějí mít nožičky v teple a vlhku a hlavičky na sluníčku.Dneska jsem jednu mladou ugrilovala,ňamka.Hlavně si je ale chci nechat na dekoraci, nemá někdu zkušenosti s jejich sušením?Marie

host - 71.119 (?), 6.9.2011 21:44

Tak jsem si zahrála na opylovače, se štětečkem. Náhodou kvetl současně samčí i samičí květ. Plod už má ve skleníku na délku asi tak metr (velikost větši basetbolové pálky) a stále roste.

host - 100.33 (?), 5.10.2011 8:15

Dobrý den... pěstuju tyhle šílené okurky už několik let.Grilujeme je, zavařujeme jako čatný(chutney),což je k masu neuvěřitelná mňamka a vždy jich několik usušim jako dekoraci.Nechám je co nejdéle na rostline a pak je uřiznu, ovážu provazem a zavěsím..kamaradka je pokladala do sena a taky se ji to daří.Musí se ale nechat opravdu dozrat, jinak by se neusušila, ale uhnila by.Jolana Jelínková:)

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 21.1.2013 22:02

Zdravim,

vsude se uvadi jak si kalabasu pripravit pred delanim mate, ale nikde se nepise jak si ji udelat, mam je jiz řádně vyschle, ale nevim cim a jak vse udelat a take kde sehnat ten zelezny rámek u hrdla lagenarie. Děkuji za nápady.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí7:25
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz